Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARGENTINA U ponedjeljak odluka o novom izborniku

Narod ne vjeruje Maradoni

Foto: AP
import
26.10.2008.
u 13:12

Legendarni Diego Armando Maradona od ponedjeljka bi mogao postati novi izbornik argentinske reprezentacije. Za upražnjeno mjesto bivšeg izbornika Alfia Basilea, koji je podnio ostavku nakon poraza u kvalifikacijskoj utakmici za SP protiv Čilea, još konkuriraju Diego Simeone, Sergio Batista, Carlos Bianchi i Miguel Angel Russo.

– Ništa u posljednjih nekoliko godina nisam želio kao što želim preuzeti vodstvo gaučosa. Siguran sam da mogu Argentinu dovesti do uspjeha kakve odavno nije imala – rekao je Maradona.

Anketa koju je proveo Clarin, najčitanija argentinska novina, nudi poražavajuće vijesti za Maradonu jer čak 69 posto ispitanih smatra kako on nije sposoban preuzeti kormilo izabrane vrste. Štoviše, tek bi ga šest posto njih željelo vidjeti u funkciji izbornika. Rezultate je komentirao i sam Maradona.

– Nema veze što mi ne daju previše izgleda, ja ću se svejedno boriti do posljednjeg daha. Uvijek sam bio odan argentinskoj reprezentaciji i mislim da sam zaslužio šansu. Onima koji tvrde da nemam iskustva, poručujem da je važnije imati dobre nogometaše, a mi to imamo - poručio je 48-godišnji Diego.

U istoj anketi, 49 posto glasova dobio je Carlos Bianchi, koji je dugi niz godina uspješno vodio Boca Juniorse, a u drugoj polovici devedesetih nakratko talijansku Romu. Zadnji posao bio mu je u madridskom Atleticu, kojeg je trenirao u sezoni 2005./2006.

– Bianchi je daleko najbolji kandidat među svim navedenim imenima – izjavio je Juan Carlos Crespi, član Komisije za odabir izbornika u Argentinskome nogometnom savezu.

Argentince želi voditi i Sergio Batista, koji je kao izbornik mlade reprezentacije osvojio zlato na OI u Pekingu.

– Dobio sam pouzdane informacije po kojima bih trebao postati izbornik – rekao je Batista, Maradonin suigrač za vrijeme SP 1986. u Meksiku.

Među kandidatima još se spominju Diego Simeone, bivši kapetan Argentine, koji je aktualni trener River Platea, te Miguel Angel Russo, trener San Lorenza, vodećeg kluba argentinske lige.

U južnoameričkim kvalifikacijama za SP 2010. Argentina s 16 bodova iz 10 utakmica djeli treće mjesto s Čileom. Vodi Paragvaj sa 23 boda, a drugi je Brazil sa 17 bodova.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije