Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Serie A

Nakon Primere i talijansko prvenstvo se odgađa zbog štrajka

'Football team players of AC Milan celebrate with the trophy after winning the Italian Super Cup 2011 match against Inter Milan at China\'s National Stadium, known as Bird\'s Nest, in Beijing on Augus
'Franko Lee'
26.08.2011.
u 22:19

Nakon što je prošloga vikenda štrajk odgodio početak španjolske Primere, istu sudbinu samo tjedan kasnije doživjela je i talijanska Serie A

Dugotrajni pregovori vodstva lige i predstavnika nogometaša oko novoga kolektivnog ugovora nisu urodili plodom te su igrači stupili u štrajk.

Zapelo je, zapravo oko dvije stvari, liga je htjela u svojim rukama imati moć da igrače u posljednjoj godini ugovora može udaljiti od treniranja s prvom momčadi, a isto tako pokušali su progurati prijedlog da se plaća porez solidarnosti za slabije plaćene nogometaše, čiji bi teret snosile najplaćenije zvijezde.

- Sindikat igrača potvrđuje stupanje u štrajk i neigranje utakmica prvoga kola Serie A nakon što je vodstvo lige odbilo naš posljednji prijedlog - istaknuo je u ime igrača Damiano Tomassi i dodao:

- Sindikat nogometaša nada se da će šefovi klubovi potpisati novi kolektivni ugovor, koji će biti u skladu s dosadašnjim obvezama kako bi se prvenstvo nastavilo igrati.

- Naše stajalište je vrlo jasno. Ne možemo potpisati ugovor kad su dvije točke neriješene - porez i treniranje odvojeno od ostatka momčadi - rekao je predsjednik lige Maurizio Beretta za engleski The Guardian.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije