Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KBC-u split

Najnovije informacije o stanju Edwina van der Sara: 'Stabilno, ali i dalje zabrinjavajuće'

'Edwin Van der Sar, Manchester United  Photo: Press Association/Pixsell'
Foto: 'Mike EgertonPress Association/Pixsell'
1/4
08.07.2023.
u 13:06

U Splitu je bio već nekoliko puta, a najupečatljiviji je njegov dolazak na Poljud 1995. kada je Ajax odigrao neriješeno (0:0) protiv Hajduka da bi potom pobjedom u Amsterdamu s 3:0 izborili polufinale Lige prvaka

Edwin van der Sar je u petak navečer završio u splitskom KBC-u zbog neuroloških problema. Iz kluba su potvrdili kako je riječ o krvarenju u mozgu, a malo nakon što je helikopterom prevezen s Hvara i hospitaliziran iz bolnice je došla vijest kako je u stabilnom stanju no morao stati na promatranju.

Danas liječnici potvrđuju da je legendarni vratar Ajaxa, Manchester Uniteda i nizozemske reprezentacije u dobrom stanju. "Možemo reći da je stabilno, kontaktibilan je, ali je i dalje na intenzivnoj njezi na promatranju", rekli su iz bolnice za Sportske novosti.

GALERIJA Dinamo u posljednjoj utakmici priprema odigrao neriješeno sa praškom Spartom

'Edwin Van der Sar, Manchester United  Photo: Press Association/Pixsell'
1/36

Iz Ajaxa potvrđuju da ostaje na intenzivnoj njezi. "Stanje mu je stabilno, ali i dalje zabrinjavajuće. Dijelimo ove informacije u ime supruge Annemarie van der Sar", napisali su na stranici kluba u kojem je bio direktor 11 godina (sve do svibnja ove godine) i u tom periodu osvojio četiri naslova prvaka Nizozemske te došao do polufinala Lige nacija.

Liječnici kažu kako krvarenje nije izazvalo oštećenje mozga i da vratar nije životno ugrožen. Van der Sar je u Hrvatskoj bio na godišnjem odmoru, a prije četiri dana objavio je sliku iz restorana na Hvaru. 

Podsjetimo, u Splitu je bio već nekoliko puta, a najupečatljiviji je njegov dolazak na Poljud 1995. kada je Ajax odigrao neriješeno (0:0) protiv Hajduka da bi potom pobjedom u Amsterdamu s 3:0 izborili polufinale Lige prvaka. Ta zlatna generacija osvojila je naslov prvaka Europe protiv Milana.

VEZANI ČLANCI:

Van der Sar je igrao i za Juventus te Fulham, a 2005. je došao u Manchester United s kojim je dva puta za redom osvojio naslov prvaka Engleske u 2007. i 2008. godini te podigao i pehar Lige prvaka u 2008. godini.

VIDEO Modrić donio konačnu odluku: 'Posljednjih se dana čak premišljao. Teško je odoljeti bogatstvu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije