Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODIČ ZA NAVIJAČE

Imate li problem, zovite Stefana, ruskog 'kralja piletine'

Navijači Brazil Hrvatska
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
07.06.2018.
u 09:22

Ruski “kralj piletine”, vlasnik prehrambenog imperija Produkty Pitania, prva je adresa na koju bi se Hrvati trebali obratiti u Kalinjingradu u kojem se igra prva utakmica, poručuje Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Hrvatskim navijačima u Rusiji, upadnu li u nevolju, pomagat će Stefano Vlahović, jedan od najbogatijih Hrvata. Ruski “kralj piletine”, vlasnik prehrambenog imperija Produkty Pitania, prva je adresa na koju bi se Hrvati trebali obratiti u Kalinjingradu u kojem se igra prva utakmica, poručuje Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. 

Vlahović je počasni konzul u tom gradu pa će tako “pokriti” prvu utakmicu, dok će u drugim gradovima u kojima reprezentacija igra MVEP rasporediti dežurne konzularne službenike. Dio je to od niza savjeta u vodiču koji je MVEP objavio za sve koji namjeravaju ići u Rusiju.

Navijači Brazil Hrvatska
1/38

Ministarstvo tako upozorava sve putnike da, primjerice, ne stopiraju i da ne pokušavaju dozvati taksi mahanjem, pogotovo ne u Moskvi, jer se zaustavljanje vozila kažnjava. 

Preporučuje se da se taksi poziva preko aplikacije ili na stajalištu. U velikim gradovima primaju kartice, osim American Expressa, a prava opasnost vreba u privatnim mjenjačnicama.

– Ulični znakovi, u većini slučajeva crveni neonski brojevi, koji pokazuju omjer rublji (RR) prema dolaru i euru ne odražavaju iznos koji ćete dobiti pri promjeni novca u kabini mjenjačnice. Na primjer, na uličnom natpisu omjer je 1 EUR = 62 RR, ali kad uđete u kabinu, za 1 EUR dobijete 56 RR. U takvim slučajevima razlika vam neće biti isplaćena, a razlog je taj što na uličnom natpisu sitnim slovima piše da se taj veći iznos dobiva ako se mijenja više od 1000 USD ili EU – upozoravaju.

Pregledi na željeznici jako su striktni i slični pregledima u zračnim lukama. Za vozače vrijedi pravilo o nula promila alkohola u krvi. Organizatori imaju nultu stopu tolerancije na nasilje i izazivanje nereda na sportskim natjecanjima, a kazna je zatvor od 15 dana te protjerivanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije