Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIJEŠAJU SE U POSAO

Nedopustivo je da menadžeri napadaju izbornika Dalića! HNS ga je trebao zaštititi

Dalić Marcelo Hrvatska Brazil
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
07.06.2018.
u 07:33

A za to što neki pokušavaju gurati nos u Dalićev posao veliki je krivac i HNS

Zlatko Dalić donio je tešku odluku i posljednjeg s liste za SP prekrižio Mateja Mitrovića. No, sigurno nije mislio da će ga zbog toga odmah isti dan prozvati Mitrovićev menadžer, nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Cvjetković (ujedno je i menadžer Mandžukiću). I to uz teške riječi, indirektno rekavši da je izbornik zalutao u nogomet ako ne vidi da je Mitrović među četvoricom naših najboljih stopera.

Teške riječi, menadžerski pristrane i bez puno logike. Pa je li Dalić zalutao u nogomet zato što je između Mitrovića i Ćalete-Cara izabrao potonjeg igrača koji je proglašen najboljim stoperom austrijske lige? Zato što je izabrao dečka koji je ove sezone bio najstandardniji član Red Bull Salzburga, kluba koji je lako osvojio austrijski naslov te došao do polufinala Europske lige?

Dalić Marcelo Hrvatska Brazil
1/32


O Ćaleti-Caru razgovarali smo i s Lovrenom, koji nam je također prenio svoje oduševljenje mladim Šibenčaninom. Ali, eto, svi su oni u zabludi. Možda bi Cvjetković trebao pogledati statistiku, koja kaže da je njegov igrač ove sezone igrao točno triput manje od Ćalete-Cara. Duje je za Red Bull igrao čak 4665 minuta, a Matej za Beşiktaş i Club Brugge samo 1523 minute. Ćaleta-Car je na tržištu trenutačno puno traženiji od Mitrovića, ali i vredniji (5,5 mil. € prema 3,6 mil. €).


Cvjetkovićev istup doista je neobičan jer se gotovo nikada u povijesti naše reprezentacije nije dogodilo da menadžeri tako napadaju izbornike. A za to što neki pokušavaju gurati nos u Dalićev posao veliki je krivac i HNS. Podsjetimo, dok je reprezentacija proljetos bila na turneji u SAD-u, a na račun HNS-a ondje su bili i neki čelnici Osijeka, taj je klub oštro na svojim internetskim stranicama napao Dalića prozvavši ga što na turneji nije nijedan igrač Osijeka. Da je HNS tada reagirao i zaštitio izbornika, takvi se ispadi sada ne bi događali. A izborniku Daliću svaka čast, može se ponositi, pokazao je da je neovisan i da ne podliježe pritiscima. Što je i jedini ispravan put jer će na kraju za rezultat odgovarati samo on.

Komentara 9

Avatar prahrvat
prahrvat
08:11 07.06.2018.

Dobar članak. Ovako se piše, nema tu intuitivnih prosudbi, nego strogo argumentirano s posve jasnim podacima. Bravo!

Avatar siva_sova
siva_sova
08:14 07.06.2018.

a dok je mamić vršio pritisak na izbornike? recimo dok je vikao da sammir mora igrati da je on space shuttle, hrvatski najbolji igrač nakon modrića i da je materijal za real ?

PR
prajdali100
08:34 07.06.2018.

Daliću samo radi svoj posao.Ne obaziri se na lešinare .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije