Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPREZENTACIJA NA OKUPU

Modrić zdrav za Grke, Rakitić ostaje, Pletikosa na klupi

Mario Mandzukic Luka Modric
Davor Puklavec/PIXSELL
30.08.2010.
u 19:40

Liječnički pregled ultrazvukom pokazao je da je stanje ozlijeđenog mišića Luke Modrića bolje od očekivanog i, kako sad stvari stoje, trebao bi biti spreman za okršaj s Grčkom (utorak, 7. rujna).

Letoniju (petak, 3. rujna) će, dakako, preskočiti, pa je, u skladu s takvim stanjem u našoj najboljoj vrsti, logično očekivati da Ivan Rakitić neće biti posuđen mladoj reprezentaciji za subotnji okršaj u Kragujevcu. Naime, izbornik mlade selekcije Dražen Ladić najavio je da će od izbornika naše najbolje vrste Slavena Bilića tražiti Rakitića, nakon što mu je otkazao Kalinić. Međutim...

Ladić se nije ni javio

– Nikakav Ladićev zahtjev nije stigao, ne znamo ništa o tome. Eto, sad smo baš svi bili zajedno, ali uopće nismo spomenuli tu temu – rekao nam je član Bilićeva stožera Nikola Jurčević i dodao:

– Čak i da dođe Ladićeva molba, i sami znate kakav bi bio odgovor u ovoj situaciji – jasan je Jurčević.

Rakitić, dakle, sigurno putuje u Letoniju, da Modrić nije ozlijeđen, možda bi se i razgovaralo o mogućem Ladićevu zahtjevu. Ako bi ga uopće bilo...

Hajdukov vratar Danijel Subašić ipak se nije pojavio u Čatežu, nakon dvoboja sa Splitom otkazao je dolazak zbog ozljede koljena. Morao bi, naime, mirovati pet dana, pa nema nikakva smisla da tako neupotrebljiv leži u hotelu. Umjesto njega pozvan je vratar Šibenika Goran Blažević koji je doputovao u Čatež jučer poslijepodne, zajedno s hajdukovcima Buljatom i Strinićem. Runje će, unatoč nestalnoj formi, biti prvi vratar, a tko će sjesti na klupu kao njegova pričuva? Pletikosa, koji u Sloveniju dolazi u utorak, ili pak Blažević?

– Nema tu dvojbi, Pletikosa je drugi vratar – potvrdio je Jurčević.

Mali mogu iznenaditi

A kiša je dobro prala Čatež prvog dana priprema, tako da naši igrači nisu ni napuštali hotel do treninga. Pred novinarima se pojavio Mario Mandžukić, koji još vrti slike šokantnog 3:4 subotnjeg poraza svog Wolfsburga protiv Mainza:

– Ni sad mi nije jasno kako smo izgubili. Imali smo 3:0, držali igru, bio sam siguran da ćemo ih unakaziti. A onda izgubimo 3:4! Još ne vjerujem da se to dogodilo, takav preokret još nisam doživio, nadam se da više nikad ni neću – veli Mandžukić.

Odgovara li vam mjesto na lijevom napadačkom boku?

– Na toj poziciji igram i u Wolfsburgu, odgovara mi svaka napadačka pozicija. Lako se prilagoditi kad je naša reprezentacija puna klasnih igrača.

Slažete li se s tezom da će Hrvatska i Grčka odlučivati o prvom mjestu u skupini?

– Tu je i Izrael. Ali, “mali” uvijek mogu iznenaditi, tako da u svakoj utakmici moramo odigrati najbolje što u tom trenutku možemo. Promašili smo SP, ne smijemo i EP – kaže Mandžukić, a njegov suigrač u napadu Nikica Jelavić dodaje:

– Letonija je doma neugodna, no odigramo li dobro, upisat ćemo tri vrijedna boda. Zaboravimo neodlazak na SP, okrenimo se prema naprijed. Moramo pozitivno razmišljati, ova momčad ima kvalitetu za proboj na EP i vjerujem da ćemo to i ostvariti.

Ključne riječi

Komentara 5

VA
Vatrenko
09:17 31.08.2010.

Pa di si EUJanezu? Krastavac!

OB
-obrisani-
07:13 31.08.2010.

Modrić zdrav i spreman za World Cup ekipu Grčke, Rakitić ostaje u balkanskom kockastom i neče igrati za svoje Švicarce a Pletikosa na klupi jer se toga navikao u Rusiji i Ukrajini a još više če se priviči u Tottenhamu..

Avatar Časna seka
Časna seka
19:36 31.08.2010.

Gle ovog feminiziranog Mandžukića... Baš je cakani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije