Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talijanski mediji tvrde

Milan ostaje bez još jedne legende: Maldini dobio otkaz nakon svađe s vlasnikom kluba

Serie A - Salernitana v AC Milan
Foto: CIRO DE LUCA/REUTERS
1/3
05.06.2023.
u 23:16

Klub nije službeno objavio otkaz, no talijanski mediji već su ranije pretpostavili ishod nakon žestoke svađe na sastanku Garryja Cardinalea, vlasnika kluba i Paola Maldinija. Maldini je bio isfrustriran nedostatkom novca za transfere, no nije povećanje nije opravdao dosadašnjim ulaganjima

Paolo Maldini i Ricky Massara više nisu direktori u Milanu, pišu talijanski medij premda klub još nije objavio službenu odluku. Nagađanja o ovakvom ishodu počela u i ranije nakon vrlo lošeg ishoda sastanka Maldinija i vlasnika kluba Gerryja Cardinalea.

Među njima dvojicom došlo je do svađe. Prema pisanju medija zato što imaju potpuno različite vizije smjeru razvoja i budućnosti kluba. Maldini je već neko vrijeme frustriran nedostatkom sredstava za transfere i opetovano je pozivao na ulaganje više novca kako bi se pojačala konkurentnost kluba unutar Italije, ali i na europskoj sceni.

GALERIJA Hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening na Rujevici

Serie A - Salernitana v AC Milan
1/12

Kako pišu Sky Sport Italia i Sportitalia, posjet Cardinalea Milanu i sastanak s Maldinijem samo je zaoštrio i onako narušene odnose. Maldini je želio veću autonomiju i više sredstava za transfere.

Čelnici Redbirda, Cardinale i izvršni direktor Giorgio Furlani imali su upravo suprotne zamisli. Smanjenje troškova i gradnju na već postojećem poslovnom modelu.

VEZANI ČLANCI:

Međutim, mediji ističu kako je Maldini većinu budžeta za transfere potrošio na Charlesa De Ketelaerea, Belgijca koji nije uspio postići niti jedan gol. 

U ovoj sezoni Milan je dogurao do polufinala Lige prvaka, a domaću sezonu završio je na četvrtom mjestu nakon što je Juventus kažnjen s 10 bodova. Kraj sezone obilježili su porazi od gradskog rivala Intera na domaćim i europskim travnjacima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije