Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBIJEDIO RUMUNJ

Mihaljević morao odustati zbog ozljede vrata

Athletics - 2021 European Indoor Athletics Championships
ALEKSANDRA SZMIGIEL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
08.05.2021.
u 22:00

U subotu su se u Saloni natjecale i bacačice kugle. Pobijedila je Njemica Sara Gambetta sa 18,86 metara, ispred Bjeloruskinje Alione Dubickaje (18,79 m) i Turkinje Emel Dereli (18,29 m)

Ozljeda vrata spriječila je nastup hrvatskog rekordera u bacanju kugle Filipa Mihaljevića na Europskom bacačkom kupu kojem je domaćin Split, a na natjecanju održanom u amfiteatru antičke Salone slavio je rumunjski kuglaš Andrei Toader s hicem od 20,83 metra, čime je postavio novi osobni rekord. 

Toader je pobjednički hitac bacio u drugoj seriji, nadmašivši drugoplasiranog Portugalca Francisca Bela koji je u prvoj seriji bacio kuglu do 20,47 m. Treći je bio Britanac Scott Lincoln s hicem od 20,25 m.

Filip Mihaljević, brončani s posljednje dvoranskog EP-a u poljskom Torunju, vrijedio je za jednog od favorita za pobjedu, jer je od svih prijavljenih bacača imao najbolji rezultat u ovoj sezoni (21,31 m), ali zbog ukliještenog živca u vratnom dijelu kralježnice nije mogao nastupiti.

U subotu su se u Saloni natjecale i bacačice kugle. Pobijedila je Njemica Sara Gambetta sa 18,86 metara, ispred Bjeloruskinje Alione Dubickaje (18,79 m) i Turkinje Emel Dereli (18,29 m).

Najbolji rezultat prvog dana natjecanja ostvario je njemački bacač koplja Johannes Vetter koji je pobijedio hicem od 91,12 metara. Drugi je bio Moldavac Andrian Mardare (86,66 m), a treći Bjelorus Pavel Mialeška (82,55 m).

U neizvjesnom natjecanju bacača kladiva slavio je Turčin Ešref Apak hicem od 75,99 metara. Britanac Chris Bennett (75,36 m) bio je drugi, a Francuz Yann Chaussinand treći (74,54 m).

U nedjelju će se za medalje u seniorskoj konkurenciji natjecati bacačice diska, koplja i kladiva, ali bez nastupa Sandre Perković i Sare Kolak. U konkurenciji bacačica diska Hrvatsku će predstavljati darovita Marija Tolj koja među prijavljenim natjecateljicama ima treći rezultat u ovoj sezoni (63,39 m).

Seniori će se natjecati samo u bacanju diska, a Hrvatsku će predstavljati Martin Marković.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
vidum
13:08 09.05.2021.

Upravo sam se vratio iz jednotjedne "karantene", a sad ću opet u izolaciju. Ipak, ne mogu ne spomenuti da u podnaslovu navodite rezultate sve tri prvoplasirane, a u muškoj konkurenciji nema ni rezultata pobjednika. Kad li će žene postati ravnopravne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije