Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREMA ZA SP

Mihaljević drugi, hici su mu sve duži i duži u ovoj sezoni, ali teško će do medalje

Filip Mihaljević
10.06.2022.
u 18:10

Naš najboji kuglač neće nastupati na međunarodnim mitinzima prije svjetskog prvenstva u Eugeneu.

Filip Mihaljević, hrvatski bacač kugle, bio je sjajan na mitingu Dijamantne lige u Rimu. Osvojio je drugo mjesto hicem 21,18 metara što mu je najbolji hitac ove sezone. Prvi je bio Amerikanac Joe Kovacs s hicem 21,85 metara. Ovo je već drugo natjecanje za redom u kojem Mihaljević popravlja ovosezonski rezultat.

Još se čini dalek njegov rekord – 21,94 ali sezona je tek počela i vrhunac forme trebao bi biti za vrijeme svjetskog (srpanj) i europskog prvenstva (kolovoz). S osvojenih sedam bodova trenutno je treći u redoslijedu kugle, iza Kovacsa (15 bodova) i Crousera (8) koji nije nastupio u Rimu.

- Iskreno, malo sam se bojao umora jer mi ej ovo bilo četvrto natjecanje u nizu u kratkom vremenu. Ali, ispalo je više nego dobro. Malo sam bacao na iskustvo i malo po malo moji hici su sve duži i duži. Uvjeti na stadionu bili su dobri, radujem se prvim bodovima i sada neću imati nastupa do svjetskog prvenstva u Eugeneu. Pripremat ću se u Splitu,a jedino možda nastupim na prvenstvu Hrvatske – rekao je Mihaljević.

Na SP-u će biti teško do medalje pored dva sjajna Amerikanka Crousera i Kovacsa, Brazilca Romania i Novozelanđana Walsha?

- Istina, ali tko zna što se sve može dogoditi do svjetskog prvenstva. Naravno, veći izgledi za medalju su na Europskom prvenstvu u Münchenu. Od Europljana najveći kandidati za medalje bit će Poljaci Bukowiecki i Haratyk, Srbin Sinančević, Nijemac Storl – priča Mihaljević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije