Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KHL LIGA

Medvjedi upisali prvu pobjedu na ledu Sjeverstalja!

Medveščak - Jugra
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
19.01.2017.
u 22:00

Garnett je po drugi puta ove sezone zaključao mrežu, a čak trojica Medvjeda su se upisala u strijelce u pobjedi u Čerepovcu (0:3).

Sporiji start, napad kojemu je trebalo vremena da se pokrene, ali je na kraju iskoristio ponuđeno, i odličan Michael Garnett na vratima obilježili su igru Medveščaka u četvrtom ovosezonskom susretu sa Sjeverstaljem. Garnett je zaustavio sve udarce, a Tom Zanoški, Alexandre Giroux i Mike Glumac upisali su se u strijelce u prvoj pobjedi u Čerepovcu (3:0).

- Odličan je osjećaj zaustaviti sve udarce. Jako sam sretan što su dečki ispred mene u zadnjoj trećini dobro odigrali u obrani i pomogli mi sačuvati mrežu praznom - izjavio je nakon utakmice Garnett koji je zaustavio 32 udarca na vrata.

Domaćini su odlično otvorili susret i u prvih 20 minuta nizali prilike, dok su Medvjedi pokušavali parirati.

- Jako su dobro otvorili utakmicu, što je uvijek cilj domaćinu. Svaka čast Garnettu, pogotovo za tu prvu trećinu, on nas je spasio - komentirao je Zanoški, strijelac prvog pogotka i to baš u toj prvoj trećini u kojoj su prilike medvjeda bile rijetke.

- Sjeverstalj je izgubio pak u svojoj zoni, ja sam ga uzeo i pucao. Najdraže je zabiti i lijepo je da smo došli do ove pobjede, ne predajemo se. Drago mi je za Garnetta što ima još jedan 'shutout' - rekao je o pogotku i pobjedi Zanoški.

A Garnett, koji je Medvjede držao u igri rekao je o prvoj trećini:

- Super je bilo to što sam došao do nekih većih obrana u prvoj trećini jer mi je samo dalo još malo više sigurnosti. Znao sam da će se dečki probuditi u nekom trenu jer ne možeš tako igrati cijelu utakmicu. A ni oni nisu mogli baš cijelu utakmicu nastaviti stvarati toliko prilika. Vidjelo se da će ih slomiti to što nisu došli do gola.

I točno tako je bilo. Malo po malo Medvjedi su od početka druge trećine sve bolje parirali i počeli preuzimati inicijativu na ledu. Broj udaraca na vrata gotovo se izjednačio nakon druge trećine, a stalnim pritiscima i kontrama, hokejaši Medveščaka su ga odveli na svoju stranu. Posljednju trećinu otvorio je Giroux sjajno reagiravši ispred gola Sjeverstalja, a sedam minuta do isteka vremena kapetan Glumac i Francis Pare, koji je asistirao na sva tri pogotka, bili su na ledu s timom za igru s igračem manje, i kako je Mark Katic ulazio s klupe za kažnjene, sjurili su se ledom i vratar Jakub Kovar je ostao nemoćan.

S približavanjem kraja utakmice, Medvjedi su se pobrinuli da i njihov vratar ima razloga za slavlje. 

- U prošloj utakmici je Garnett isto zaslužio ne primiti gol, ali smo bili popustili u igri. Zato smo danas za njega željeli pobijediti i ne primiti gol. Kako mi napadači želimo postići pogodak, tako ga on želi ne primiti - izjavio je Zanoški.

Držeći se krilatice da je napad najbolja obrana, Medvjedi su pak iznosili iz svoje trećine i trudili se što više stvarati prilike i igru zadržati podalje od svoje zone.

- Nismo dobro krenuli u utakmicu i u prvoj trećini je Sjeverstalj imao bolje prilike, a naš vratar je bio odličan. Da su prvi došli do pogotka, gledali bismo skroz drugačiju utakmicu. No, ovako smo mi stekli samopouzdanje, prilagodili se igri i ograničiti njihove prilike. U igri s igračem manje smo ponovno bili odlični - sažeo je susret Gordie Dwyer, glavni trener Medveščaka.

Prvenstvo KHL-a uzima kratku pauzu zbog All Star utakmice koja će okruniti All Star tjedan koji se održava u Ufi. A Medvjedi nakon Čerepovca kreću prema Dalekom istoku. Prva od tri domaće momčadi bit će Admiral Vladivostok. Susret je na rasporedu u utorak, 24. siječnja s početkom u 10:30 sati po srednjoeuropskom vremenu. Prijenos je najavljen na kanalu Sport Klub 1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije