Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počele pripreme zagrebačkog kluba za novu EBEL sezonu

Medvjedi u društvu Man. Uniteda i Barcelone

Medvešćak
Goran Stanzl/Pixsell
13.08.2010.
u 09:34

Nakon višemjesečnih pregovora, Medveščak će postati ambasador Unicefa 
i tek treći europski klub koji će nositi logo te organizacije koja brine o djeci.

Hokejaši Medveščaka počeli su s pripremama za novu sezonu, a u svlačionici je nekoliko novih lica - Frank Banham, Jonathan Filević, Ryan Kinašević, Scott Reynolds i Benjamin Gazdić. Zagrepčane su pak napustili Conrad Martin, Richard Seeley, Jeffrey Heerema, Mike Ouellette i Brad Smyth.

– Mislim da smo napravili dobar izbor, išli smo na mlađe igrače kako bi momčad dobila na brzini – rekao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Nakon prošlogodišnjeg polufinala u EBEL ligi, letvica očekivanja navijača sada je jako podignuta.

– Prvi nam je cilj održati dobru atmosferu i dobru zabavu kakva je bila prošle sezone. Bit će teško ponoviti prošlosezonski rezultat jer su se sve momčadi pojačale, no kad uđemo u doigravanje, sve je moguće – dodao je predsjednik.

Sljedeći tjedan bi pak trebala biti potvrđena senzacionalna vijest da Medveščak postaje službeni ambasador Unicefa. Tako će medvjedi postati tek treći europski klub kojem je to uspjelo. Logo Unicefa zasad nose samo nogometni velikani Barcelona i Manchester United. Pregovori sa središnjicom u Ženevi trajali su nekoliko mjeseci, a Medveščak će propagirati akciju “Stop nasilju nad djecom”. Unicef će odabrati i dvojicu igrača Medveščaka koji će biti posebni ambasadori, kao što je to Lionel Messi u Barceloni ili Wayne Rooney u Manchesteru.

Navijače će sigurno razveseliti i vijest da će svoj klub ove sezone gledati i u Areni Zagreb. Medvjedi bi ondje trebali igrati četiri utakmice (krajem siječnja i početkom veljače), i to protiv Olimpije, Vienna Capitalsa, Klagenfurta i Villacha. Jednu utakmicu u veljači, protiv Linza, igrat će na otvorenom klizalištu na Šalati. A prvu pripremnu utakmicu Medveščak igra već ove nedjelje, u gostima protiv Villacha.

Sve domaće utakmice Medveščaka prenosit će televizija, 14 susreta bit će na HRT-u, a 13 na Sportklubu.

Pet igrača Medveščaka uskoro bi trebali dobiti hrvatsko državljanstvo - Filević, Kinašević, Gazdić, Reynolds i MacAulay.

Dugi pregovori s trenerom

Dugo je vodstvo Medveščaka nagovaralo trenera Teda Satora da ostane u Zagrebu. Američki stručnjak zavolio je Hrvatsku i htio je ostati, no premišljao se zbog odvojenosti od obitelji. Na kraju je Satorova supruga pristala doći s njim u Zagreb, a Medveščak je zadržao vrhunskog trenera koji je nekad vodio i legendarni NHL klub New York Rangers.

– Veliko je zadovoljstvo vratiti se u Zagreb. Puno pozitivnog ozračja i podrška navijača u prošloj sezoni pridonijeli su mojoj odluci – rekao je Sator te dodao:

– Sada nas više nitko neće olako shvaćati i bit će nam puno teže. No, možemo opet do polufinala.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
10:16 13.08.2010.

mogao bi nas bolesni Dinamo kojesta nauciti od Medvjeda...to su ambasadori Zagrebackog sporta,jesu profesionalci,stima,ali IGRAJU za klub

OB
-obrisani-
23:19 14.08.2010.

Svaki dan, apsolutno besplatno, under/over nogometni pickovi na: http://under-over-soccer-picks.blogspot.com/

NK
Nitko kao #8
10:52 13.08.2010.

Na stranu Mamić i njegove ludorije, ali osnovna razlika između stranaca u Medvescaku i Dinamu je kaj je Medvescakovim stalo do grba za koji igraju i koji ih plaća, dok Dinamovim očito nije. A daleko su plaćeniji nego \"medvjedi\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije