Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas protiv Veszprema

Među “plinare” došao igrač poput Zlaje Horvata - 18 godina igrao za isti klub

24.09.2020.
u 15:45

Zagrebaše će u gradu ugostiti Manuel Štrlek, koji već godinama igra za Veszprem, ali na parketu sigurno neće biti tako gostoljubiv.

Rukometaši PPD Zagreba večeras će u Veszpremu (18.45) odigrati svoj drugi susret u elitnoj skupini Lige prvaka. Suparnik nije mogao biti teži – Veszprem, momčad koja je već godina u samom vrhu europskog klupskog rukometa, momčad koja je od 2014. do danas pet puta igrala na završnom turniru Lige prvaka, a krajem prosinca ove godine igrat će i šesti put. Naime, to je Final-Four koji je odgođen prvo u svibnju, a potom i u kolovozu.

Zagrebaši u zadnje vrijeme nikako nisu prolazili na gostovanjima u Veszpremu. Posljednji put su u Ligi prvaka tamo gostovali 2017. godine i u prvoj utakmici osmine finala izgubili s deset pogodaka razlike. Godinu dana ranije bili su blizu iznenađenja izgubivši samo s minus dva (25:27). Zagrebaši do sada nikad nisu pobijedili u Veszpremu, a najviše što su ikada u povijesti izvukli bilo je neodlučeno (23:23), i to davne 1995. godine.

Uoči odlaska u Veszprem “plinari” su doveli novog igrača – Ivana Laljeka. Riječ je o igraču koji je punih 18 godina igrao za Goricu i ni za jedan drugi klub. Dakle, nešto poput Zlatka Horvata. Ima 28 godina i igra na mjestu srednjeg vanjskog pucača.

1/5

– Veseli me prilika za nove izazove u Ligi prvaka i SEHA Gazprom ligi jer u dosadašnjem se dijelu karijere nisam imao priliku okušati na toj razini. Što se tiče mojih novih suigrača, mogu reći da dosta njih znam od ranije. Neki su igrali na posudbi u Gorici pa smo igrali skupa, dok su neki nastupali za druge klubove u Premijer ligi pa smo igrali na suprotnim stranama – istaknuo je Laljek koji će debitirati danas u Veszpremu.

Igor Vori kao igrač je puno puta igrao u Veszpremu. Sada prvi put dolazi kao trener.

– Nakon Kiela igramo s još jednim teškim suparnikom u našoj skupini. To što su oni kvalitetniji, što igraju na svom parketu, što imaju puno, puno veći budžet od nas, ne znači da dolazimo s bijelom zastavom. Za razliku od susreta s Kielom malo smo jači što se tiče rostera. Vratili su se neki ozlijeđeni igrači. Želimo protiv momčadi koja redovito igra na završnim turnirima Lige prvaka pokazati što bolji rukomet – rekao je Igor Vori.

Zagrebaše će u gradu ugostiti Manuel Štrlek, koji već godinama igra za mađarsku momčad, ali na parketu sigurno neće biti tako gostoljubiv.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije