Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh Hrvata

Marijo Kozina majstor u izradi umjetnih mušica za riječni ribolov

Marijo Kozina
Foto: Facebook
30.06.2019.
u 18:14

Ove godine sudjelovao je na nekoliko prestižnih europskih natjecanja za najbolju umjetnu muhu te osvojio niz međunarodnih nagrada

Marijo Kozina s Velića iz triljskog kraja osvojio je niz vrijednih međunarodnih nagrada u izradi umjetnih mušica za riječni ribolov.

– Ove godine sudjelovao sam na nekoliko prestižnih europskih natjecanja za najbolju umjetnu muhu te osvojio niz međunarodnih nagrada, ovaj put za razliku od prošle godine puno značajnije na Slovenian Open Fly Tying Championship. Ove godine bio je natječaj za vezanje umjetnih muha na slatkovodnim vodama u organizaciji krovne Fishing Association Slovenija Ribiška Zveza Slovenije te sam osvojio prvo mjesto u kategoriji Realistic flies Rhyacophila Larva – NOA, Nymphs MK Cetinska nymph 19 – prvo mjesto, treće mjesto, Dry flies Cetinska Muljarka. Svi ti rezultati donijeli su mi apsolutno prvo mjesto u svim kategorijama cjelokupnog natjecanja – ispričao je Marijo Kozina za portal ferata.hr.

Za svoj ostvareni uspjeh nagrađen je prigodnim diplomama i specijalno izrađenom i pozlaćenom mušičarskom stegom ‘Sava’ s posvetom renomiranog proizvođača mušičarskih stega Drage Keržića iz Kranja (Slovenija), koji od 1981. godine ima bogatu tradiciju u proizvodnji mušičarske opreme i njegovi proizvodi su vrlo cijenjeni u mušičarskim krugovima.

– Također ove godine na međunarodnom natjecanju u organizaciji EFFA (European Fly Fishing Association) osvojio sam prvo mjesto u kategoriji – Nymphs ili mokre muhe, a isto prvo mjesto u kategoriji, Dry fly – suhe muhe. Ono što mi je drago, uz diplome sam dobio za ova natjecanja i dvije vrlo vrijedne nagrade sponzora i renomiranih svjetskih proizvođača mušičarske opreme i pribora – mušičarski štap ručne izrade poznatog američkog proizvođača Scott Fly Rods i mušičarsku stegu Maier & Fazis Vise – rekao je Kozina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije