Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IKONA HNL-A

Legendarni nogometaš: Četnici su me zarobili, maltretirali i htjeli su me strijeljati...

Sraćinec: Veldin Karić na utakmici 4. nogometne lige
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/6
06.08.2020.
u 12:42

- U Sarajevu su mi upali u stan i odveli me na Pale, gdje mi stavili lisice i maltretirali me, htjeli su me strijeljati.

I površni pratitelji HNL-a čuli su za Veldina Karića (46). Legendarni nogometaš napunio je 46 godina, ali još uvijek igra: nastupa za Dravu iz Kuršanca u 1. Županijskoj ligi, a u NK Sračinecu je trener u 2. Županijskoj ligi. 

Upisao je 199 nastupa za HNL i zabio 76 golova, a u karijeri je promijenio 14 klubova: Željezničar, Varteks, Dinamo, Marsonia, Torino... Upisao je i tri nastupa za hrvatsku reprezentaciju, ali ga Ćiro Blažević nije htio zvati.

- Njemu se nije sviđala moja frizura. Jednom prilikom me upoznao sa suprugom i rekao joj kako se moram ošišati i kako mi je frizura užasna, a ona se nije složila s njim. 'Baš mu lijepo stoji' - poručila je gospođa Blažević. Nije mu to bilo drago čuti, ha,ha - rekao je Karić za 24sata.

Rodom je iz Slavonskog Broda, a Veldina je nogometni put svojedobno odveo u sarajevski Željezničar, gdje se zatekao kad je u Bosni i Hercegovini počeo rat. Našao se vrlo blizu smrti jer su ga zarobili četnici.

- U Sarajevu su mi upali u stan i odveli me na Pale, gdje mi stavili lisice i maltretirali me, htjeli su me strijeljati. Nasreću, za to je nekako doznao Nenad Starovlah, moj bivši trener iz Željezničara, koji je otišao za u Vojvodinu. Organizirao je helikopter za ranjenike i prebacio me u Beograd, pa potom u Novi Sad. On me spasio, bilo je to strašno iskustvo, ali me trener spasio.

Prisjetio se dana u Dinamu, igrao je kada su modri ostvarili najlošiji rezultat u HNL-u.

- Završili smo u Ligi za ostanak i zamalo prezimili u Europi. Kako neobična sezona, možda je bilo do stopera. Svi su bili spori.

Veldin ima sina Nea i kćerkicu Niju.

- To su mi djeca iz drugog braka, u prvome braku nisam imao djece, a sad sam u trećem braku. S trećom suprugom čekam dijete, trudna je šest mjeseci - rekao je Karić te se osvrnuo na svoju frizuru po kojoj je poznat.

- Nikad se neću ošišati - zaključio je.


 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
13:00 06.08.2020.

Da je pustio bradu Veldin je mogao igrati u Dinamu Pančevo ili FK Obilić kao svoj uz nove svoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije