Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bacanje kugle

Kutinčanu bronca i hrvatski rekord na Svjetskom paraatletskom prvenstvu

Matija Sloup
Foto: Danijel Prerad
15.11.2019.
u 16:00

Novi svjetski prvak je Rus Denis Gnezdilovs s 10,88m

Matija Sloup, član Atletskog kluba za osobe s invaliditetom Odiseja iz Kutine osvojio je brončano odličje u Dubaiju na WPA Svjetskom paraatletskom prvenstvu.

U kategoriji bacača kugle niskim rastom Matija Sloup došao je do bronce s novim osobnim i državnim rekordom bacivši kuglu na 10,30m. Novi svjetski prvak je Rus Denis Gnezdilovs s 10,88m, koji je tim rezultatom izjednačio svjetski rekord. 

Srebro je pripalo Iračaninu Tnaiash Garrah sa 10,77m.

- Napokon sam osvojio svjetsku broncu, nakon što sam 2015. u Dohi i 2017. u Londonu bio četvrti, a da mi je u Londonu medalja pobjegla za centimetar. Ovaj uspjeh i osobni rekord mi je veliki poticaj i motivacija za sljedeću godinu za paraolimpijske igre u Tokiju.

Znam koliko vrijedim. Trener i ja smo presretni i idemo dalje. Tokio je blizu, Europsko prvenstvo u Poljskoj također - rekao je  Matija Sloup.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije