Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVANIŠEVIĆEV ŠTIĆENIK

Sramota je što su Englezi radili Novaku Đokoviću! I zvijezde stale u obranu Srbina

Đoković
Foto: Pixsell/Reuters
1/5
15.11.2019.
u 11:51

– Mislim da je pljeskati dvostrukoj pogrešci izraz nepoštovanja. To je previše. U redu jer što navijači podržavaju jednog igrača, to je njihov izbor. No razina poštovanja mora postojati – rekao je Greg Rusedski

Švicarac Roger Federer plasirao se sinoć u polufinale ATP finala u Londonu svladavši u odlučujućem susretu Borg skupine Novaka Đokovića sa 6-4, 6-3. 

Bio je ovo 49. meč Đokovića i Federera te 23. pobjeda Švicarca i prva nad Srbinom nakon četiri godine. Federer je ovom pobjedom donio i Rafaelu Nadalu prvo mjesto na ATP listi na kraju godine.

A nakon meča opet se govorilo o engleskoj publici koja se nije baš ponašala sportski. Naime, jasno je da su gledatelji bili za Švicarca, ali je pljeskala i skandirala Đokovićevim pogreškama. To je nešto što se u tenisu ne radi.

A o toj temi oglasile su se i teniske zvijezde.

– Mislim da je pljeskati dvostrukoj pogrešci izraz nepoštovanja. To je previše. U redu jer što navijači podržavaju jednog igrača, to je njihov izbor. No razina poštovanja mora postojati – rekao je Greg Rusedski.

– Kad je Đoković napravio dvostruku servis-pogrešku, neki navijači tome su pljeskali, a onda je opet napravio dvostruku pogrešku. Nakon tog poena bio je u zaostatku i više se nije vratio. Nekad mu je stvarno teško – dodao je.

A Annabel Croft, nekadašnja najbolja britanska tenisačica poručila je:

– Žao mi je Novaka. Što još treba napraviti da zasluži poštovanje publike? Igrao je sjajan tenis, a onda dobije mlaki pljesak. Neke od njegovih pogreški proslavljene su uz povike i pljeskanje. Nije se mogla zapaliti ona vatra z njemu, nije lako kada imate 20.000 ljudi protiv sebe. Bilo mi je ga je žao.

Oglasila se i bivša tenisačica Daniela Hantuchova koja je igrala finale Australian Opena i Roland Garrosa.

– Stvarno mi je ga žao jer je toliko pridonio ovom sportu. Na odlasku nije ni mahnuo publici i to mi je razumljivo. Nije ugodno kada netko plješće vašim dvostrukim pogreškama i mogu razumjeti frustraciju – rekla je Slovakinja i dodala:

– Sve što on napravi omalovažava se. Roger je Roger, ali je i Novak – Novak pa bi malo ujednačenija publika bila idealna.

>> Pogledajte razočaranog Đokovića nakon poraza

Đoković
1/5
Ključne riječi

Komentara 103

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
12:34 15.11.2019.

A gle, ljutiti se jer ga publika ne voli je blentavo. Ne vole ga jer im se ne svidja i to je to. Cemu drama? Ni prvi ni zadnji kome zvizde. Pogle Ronalda, svi bi selfi s njim i svi mu zvizde na terenu...

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
16:15 15.11.2019.

Razumijem ja uredništvo da tuguju al mogli su i za lasere na rukometnom u Beogradu nešto napisat

DO
domxerex
17:38 15.11.2019.

Malo sam se pogubio, recite mi jesu li beogradske večernje novosti slučajno kupile tzv zagrebački večernji list?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije