Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak u Maksimir

Krunoslav Jurčić opet pred vratima Dinama

Kruno Jurčić
Marko Lukunic/PIXSELL
26.05.2011.
u 11:43

Vraća li se Kruno Jurčić (42) na Dinamovu klupu? Dobro obaviješteni izvori iz kluba tvrde da je to praktički gotova stvar, što i nije čudno jer Mamićev manevarski prostor nije bogzna kakav

Naime, oni koje bi on najradije vidio u Dinamu, Kranjčar i Kuže, zauzeti su, a Ivankovićev povratak vjerojatno priječe dva burna prekida s Mamićem. Ostaje, dakle, samo Kruno, Dinamov vojnik i lojalni Mamićev suradnik. Doduše, ako bismo se šalili, ni Kruno nije slobodan, još je uvijek trener Lokomotive. Možda predsjednik Dolički izvjesi odštetu od milijun eura i zaustavi transfer. Ali, opet, ima li razloga za takav manevar?

Nije li Lokomotiva s Jurčićem pobijedila samo dvaput u osam utakmica, nominalno ispala iz Prve HNL (14. mjesto), nedavno čak i iz Kupa od Trešnjevke? Koji su onda argumenti za Jurčićev povratak u Maksimir osim onoga da je tu, pred nosom Mamiću? Najprije, jeftin je, radio je za 15.000 eura mjesečne plaće, a njegova otpremnina iznosila je samo 45.000 eura.

Kruno je, usto, kooperativan, znao bi se prilagoditi gazdinim interesima, ne bi se suprotstavljao, još manje branio Mamiću prodore u svlačionicu. Pamti se, primjerice, onaj antologijski u Edinburghu, kada je gazda bio milimetar od tučnjave s Mandžom.

Mamiću je nesumnjivo Kruno bio draži od, primjerice, Vahe, jer kod Jurčića bi gazda barem dolazio na utakmice pa u poluvremenu bježao iz lože, a kod Halilhodžića se u dijelu sezone uopće nije pojavljivao. Nikad nisu bile razjašnjene okolnosti Krunina odlaska prošloga svibnja. Dogodilo se to na Jurčićev zahtjev, navodno jer su mu nametali Roberta Kovača za sljedeću sezonu, a on ga nije želio.

No, Mamić je tog trenera čuvao iako ga on nije doveo ni blizu Lige prvaka (Salzburg), niti je prezimio (a imao je Butinu, Lovrena, Kovača, Bišćana, Cufrea, Sammira, Mandžu...), niti je u prošloj sezoni osvojio Kup, niti je s Dinamom slavio u posljednjih pet prvenstvenih kola, na kraju, osvojio je samo 62 boda u najslabijoj 1. HNL ikada (u ovoj su osvojena 72). No, Kruni se piše da je jedini trener koji je s Dinamom osvojio dva naslova zaredom. Pa neka pokuša još jednom kad nema tko drugi. Zaslužio je...

Ključne riječi

Komentara 20

RE
rest141
12:05 26.05.2011.

Jurčić je ograničeni stoper koji je cijeli svoj nogomet posvetio sprječavanju protivnika da igra nogomet. On nema nikakve napadačke ideje i ne zna igračima objasniti kako da kreativnošću stvore gol šansu. Njegov povratak u Dinamo bio bi katastrofa. Sammire, idi što prije jer Jurčić će te uništiti!

DU
Deleted user
12:41 26.05.2011.

Stadion ruglo. Trener ruglo. Mamić ruglo. Ružnoća, primitivnost i sramota. Užas. Igrači bez motiva i koncepta za svoj klub - njihov glavni cilj je pobjeći iz Dinama. Na što je spao ovaj Dinamo, a žalili smo se kad ga jee vodio Canjuga i kad je igrao u ligi prvaka i ravnopravno se nosio s klubovima iz premiershipa.

DU
Deleted user
11:56 26.05.2011.

Hahahahaha koji lik, na što liči majko mila, svi će se smijati ovakvom Dinamu sa drakulom na čelu! Mamić se sa svima vama zajebava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije