Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DRŽAO SVE KONCE'

Jefferson je bez konkurencije bio najbolji igrač derbija

Jefferson de Jesus
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
14.07.2015.
u 18:07

'Dinamo nije uspio napraviti visoki pritisak Hajduku, što je godinama radio.'

Već je samo nakon dvadesetak minuta igre bilo jasno da će Jefferson de Jesus Santos (22) ove sezone igrati važnu ulogu u sustavu Hajdukova trenera Damira Bulića Šolte. Mladi Brazilac nedavno je stigao iz Portugala, a na Maksimiru se predstavio u sjajnom izdanju.

Na poziciji zadnjeg veznog odigrao je ključnu rolu u Hajdukovu remiju s Dinamom. S nevjerojatnom je lakoćom rasteretio zadnju Hajdukovu liniju koja je zadnjih godina najčešće i najviše patila pred Dinamovim napadom. Oduzeo je nebrojeno lopti i distribuirao ih uglavnom točno i bez imalo muke.

Držao je sve konce

Bez konkurencije je bio najbolji igrač utakmice. Svaki put kada bi modri pokušali preko njegove zone nešto napraviti uglavnom bi lopta završila u nogama Splićana.

Samo je nekoliko puta ispao iz igre i svaki je put u tim situacijama Hajdukova obrana djelovala panično. O Jeffersonovu učinku najbolje svjedoči i izjava kapetana Gorana Milovića koji je praktički potvrdio sve gore navedene teze.

– Nakon dugo vremena imamo pravog zadnjeg veznog igrača. Ne mogu vam opisati koliko je mira unio u igru obrane – rekao je Milović nakon utakmice.

A svoje viđenje Brazilčeve izvedbe jučer nam je dao i Krunoslav Jurčić.

– To je Hajdukov najveći iskorak u zadnje dvije-tri godine. Do sada su uvijek imali problema u toj zoni. U tom prostoru pojavljivao se Ćorić koji je najčešće zagušivao Pjacu ili Soudanija. U Hajduku su shvatili da se bez igrača takvog profila ne može igrati ozbiljan, moderan nogomet. On je držao sve konce. Hajduk je veći dio utakmice igrao disciplinirano i iza lopte. To je teško postići, posebno kada imate mladu momčad kakav je Hajduk. Dinamo nije uspio pritisnuti zadnju Hajdukovu liniju koja je po meni upitna – kazao je Jurčić.

Baš u zadnjoj Jurčićevoj rečenici leži ključan razlog koji oslikava koliko je Jeffersonov učinak bio od presudne važnosti. No po Jurčiću je još prerano za nekakve konkretnije zaključke.

Ohandza razumije igru

Franck Ohandza Zoa, kamerunski napadač, sigurno je drugi razlog optimizma na Poljudu. Protiv Dinama je individualnom kvalitetom napravio sve za Caktašev pogodak. Očito je da sjajno razumije igru i da može naprijed primiti i sačuvati loptu te tako dati vremena veznim igračima da se priključe napadu.

– Dinamo nije uspio napraviti visoki pritisak Hajduku, što je godinama radio. Pritisak su radili dalje od Hajdukova gola, a u tim situacijama morate imati brze vezne igrače koji će istrčati. Dinamovi veznjaci ne zadovoljavaju te kriterije – zaključio je Jurčić.

>> Hajduk je bio bolja momčad, Dinamo me razočarao

Komentara 9

AN
antezxy
18:23 14.07.2015.

A jbt više mi je pun kufer tog dosadnog derbija,jedan od lošijih,zašto,dinamo totalno van forme a hajduk zabije gol u osmoj minuti i umjesto da dokrajči dinamo oni se brane 85min,katastrofa.Zanima me tablica nakon deset kola pa onda da pričamo.Jbt hajduk odigra 1:1 a sve novine pišu kao da du uzeli bod barceloni,užas.

Avatar popajce
popajce
18:51 14.07.2015.

je,odigrao covjek dobro

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
18:59 14.07.2015.

U ligi prvaka Dinamo bu opet igral bedaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije