Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Krajan objasnio zašto nije siguran da će Ćilić igrati parove

Viktor Galović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/7
02.02.2018.
u 20:43

- Po meni smo sada još malo veći favoriti, jer svi smo vidjeli da smo Marina imali na klupi, sad ga možda imamo i na terenu od sutra ili preksutra, svejedno - kaže Krajan

Hrvatska i Kanada nakon prvog dana prvog kola Svjetske skupine Davisova kupa su izjednačene. Hrvatskoj je bod donio Borna Ćorić pobjedom nad Vasekom Pospisilom, da bi izjednačenje gostima donio Denis Šapovalov koji je bio bolji od Viktora Galovića.

- Ne znam što bih rekao, osjećao sam da bih mogao nešto bolje napraviti u ovom meču. Imao sam nekoliko lopti koje nisam uspio iskoristiti, no osjećam da ako nadoknadim par stvari koje su mi nedostajale danas, da bi mogao duže ostati u meču, tako da ću raditi na tome - rekao je Galović nakon poraza 4:6, 4:6, 2:6.

Viktor Galović
1/9

Progovorio je i razlozima poraza.

- Servirao sam i preko 200 km/h, i to blizu linija, no returni su se danas vraćali, to nisam očekivao. Uspio je 'returnirat', i to brzo, duboko i u noge. Teško je nakon takve serve imati reakciju da se odigra loptica, pa to nisam očekivao. I on je servirao preko 200 km/h, no ja nisam našao tempo za return, pogotovo s te lijeve strane - dodao je Galović pa zaključio:

- Ovo mi je veliko iskustvo, vidio sam da nešto mogu, no ima tu za raditi još na nekoliko stvari.

Izbornik Željko Krajan ističe da je rezultat realan.

- Rezultat je realan, priželjkivali smo 2:0, no favoriti su uvjerljivo dobili svoje mečeve. Po meni smo sada još malo veći favoriti, jer svi smo vidjeli da smo Marina imali na klupi, sad ga možda imamo i na terenu od sutra ili preksutra, svejedno. 

Ipak, Krajan nije siguran da će Čilić zaigrati u subotu.

- Svi moramo sjesti i razgovarati pa vidjeti tko bi i najviše odgovarao protivniku. Nije samo bitno koja je naša najbolja kombinacija, već i da vidimo tko bi najmanje odgovarao njima. Imaju Nestora i Pospisila, igrače koji su osvajali Grand Slamove i koji su stvarno dobri u parovima, pa treba vidjeti je li u našu kombinaciju najbolje staviti Škugora ili Čilića - zaključio je Krajan.

Za parove koji su na rasporedu od 14 sati u subotu prijavljeni su Dodig i Škugor, no izbornik odluku može promijeniti sat vremena prije početka meča.

HRVATSKA - KANADA 1-1 
Borna Ćorić - Vasek Pospisil 3:6, 6:2, 6:3, 6:2 
Viktor Galović - Denis Šapovalov 4:6, 4:6, 2:6

Komentara 5

ER
EroK
02:43 03.02.2018.

Oneill, nemoj tako, pa nismo mi pooštrili doping controlu zbog Noleta!

PI
pinkec
02:37 03.02.2018.

Bravo dečki! Dobar je bio danas tenis, ali vjerujem sutra će biti još i bolje, a u nedjelju najbolje i idemo dalje!

Avatar Oneill
Oneill
21:46 02.02.2018.

Vi i vaš tenis kakvi ste što me briga .Želim sport a ne mulj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije