Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Memorijal Ivana Ivančića

Kod zagrebačkih fontana bacalo se bolje nego u finalu u Riju

Ryan Crouser
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
07.09.2016.
u 00:40

Naš Stipe Žunić osvojio je osmo mjesto s hicem 19,99 metara, a za Poljaka Tomasza Majewskog nastup u Zagrebu bio je posljednji u karijeri.

Bez obzira što vrijeme nije bilo naklonjeno organizatorima 66. memorijala Borisa Hanžekovića, najbolji svjetski bacači kugle oderadili su sjajan posao. Dva hica preko 22 metra nismo vidjeli ni u finalu Olimpijskih igara u Riju. A vidjeli smo ih u drugom izdanju memorijala Ivana Ivančića. Nakon dva uzastopna slavlja Toma Walsha kod zagrebačkih fontana, u ponedjeljak je slavio Amerikanac Ryan Crouser, aktualni olimpijski pobjednik. Po jakoj kiši Ryan je bacio kuglu 22,28 metara što je novi rekord mitinga. Nadmašio je za šest centimetara prijašnji rekord svog sunarodnjaka Christana Cantwela iz 2010. godine. Blizu rekorda mitinga bacio je i Novozelanđanin Tom Walsh - 22,21 metar. To je za jedan centimetar novi rekord Australije i Oceanije. Treće mjesto osvojio je Amerikanac Darrell Hill s hicem 21,44 metra. Zanimljivo je da se Hill na Igrama u Brazilu nije uspio kvalificirati u finale.

Naš Stipe Žunić osvojio je osmo mjesto s hicem 19,99 metara, a za Poljaka Tomasza Majewskog nastup u Zagrebu bio je posljednji u karijeri. Inače, Majewski je dvostruki olimpijski pobjednik, Igara u Pekingu i Londonu.

Bacački spektakl i ove godine otvorilo je humanitarno natjecanje proslavljenih hrvatskih sportaša. Ovaj put bila je to promocija akcije Hrvatskog Caritasa “Za 1000 radosti - Zagrli svijet”. S kuglom se jučer najbolje snašao Nikša Prkačin, bivši hrvatski košarkaš, koji je bacio 11,85 metara, dok je bivša kopljašica Eda Karešin kuglu bacila 9,22 metara. Prkačin je iza sebe ostavio rukometnog kolegu Slavka Golužu, boksača Hrvoja Sepa, gimnastičara Marija Možnika, vratara Dinama Adriana Šempera. Iza Ede je ostalo veliko rukometno ime Klaudija Bubalo, odbojkaško Marija Anzulović, karataško Ana Marija Bujas Čelan.

Komentara 1

Avatar links
links
07:09 07.09.2016.

Ako lopina ofucana izgradi tamo jos fontana hoce li se takmicenje prebaciti u ercegovinu??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije