Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 TISUĆA MJESTA

Kinezi osim Kantride u Hrvatskoj žele izgraditi još jedan stadion

Foto: Grad Velika Gorica
1/4
12.04.2019.
u 17:28

Osim stadiona, ovaj grad u pripremi ima i brojne druge projekte koji su zanimljivi potencijalnim investitorima i stranom kapitalu, a gradonačelnik Barišić je naglasio kako je ovo početak jednog novog investicijskog zamaha grada.

Kineska delegacija predvođena predsjednicom pekinške kompanije Z-Run Well Ton Industry gđom Jiang Yu posjetila je u petak Veliku Goricu i sastala se s velikogoričkim gradonačelnikom Draženom Barišićem s kojim je razmatrana mogućnost gradnje novog nogometnog stadiona s kapacitetom od 30 tisuća mjesta.

"Potencijalnim investitorima Grad je prezentirao mogućnosti ulaganja u sportsku infrastrukturu koja podrazumijeva stadion s popratnim sadržajima. Kineska delegacija obišla je i potencijalni teren koji prostorno planski zadovoljava potrebe izgradnje stadiona s 30 tisuća mjesta, a sljedeći će tjedan biti potpisan Memorandum o razumijevanju" stoji u priopćenju ureda gradonačelnika Velike Gorice u kojoj se ističe da se ova suradnja dogovara već duže vrijeme, a posebice je dobila na značaju nakon ulaska HNK Gorice u HNL. 

"Velika Gorica je u posljednjih nekoliko godina postala grad poželjan investitorima. Prvo našim domaćim kompanijama, poput Atlantic grupe, a sada i vanjskom kapitalu. Mi smo još prije nekoliko godina uspostavili prve kontakte sa službenim izaslanstvom NR Kine, a danas smo ovdje razgovarali o konkretnim projektima. Veseli me da se razvijamo u pozitivnom smjeru i da strani investitori prepoznaju taj naš potencijal za svoja ulaganja", izjavio je gradonačelnik Barišić.

Riječ je o najsuvremenijem stadionu a da su želje za njegovu izgradnju obostrane potvrđuju i riječi Jiang Yu.

"Infrastruktura koju posjedujete je više nego zadovoljavajuća jer ste povezani s cijelom Hrvatskom, prednost je i blizina Zračne luke, a sviđa nam se i sam izgled Velike Gorice. U vašem Gradu vidimo veliki potencijal, ne samo za izgradnju stadiona već i za ulaganje u razne oblike sportske infrastrukture te u sportsku industriju", kazala je Jiang Yu.

Ne treba zaboraviti da je Velika Gorica najveći grad Zagrebačke županije, šesti grad u Hrvatskoj s najmanjom stopom nezaposlenosti i najvišim prosjekom plaće u gospodarstvu. Stoga, osim stadiona, ovaj grad u pripremi ima i brojne druge projekte koji su zanimljivi potencijalnim investitorima i stranom kapitalu, a gradonačelnik Barišić je naglasio kako je ovo početak jednog novog investicijskog zamaha grada.

>>> Pogledajte kako izgleda stadion na kojem je Mađarska ugostila Hrvatsku

Ključne riječi

Komentara 11

JU
juma
18:08 12.04.2019.

Ovi Kinezi su naprosto prolupali. Odmah bi gradili jos jedan stadion. Polako malo ljudi bozji! Tako brzo kod nas ne ide. Mi se prvo moramo pripremiti. Prvo se moramo dogovoriti tko ce sto, sto je cije i gdje je tko, pa onda tek mozemo razgovarati .

Avatar siva_sova
siva_sova
18:13 12.04.2019.

al ne kužim da li bi oni platili ili se nude da sagrade a mi da platimo ?

Avatar Uskoro Bivschi  von  Jugo
Uskoro Bivschi von Jugo
20:15 12.04.2019.

barišić je sa ekipom već navodno kupio zemlju...ne bu njemu bandić kvario biznis..nikad jači politički lik u turopolju.... podržavaju ga božinović, bošnjaković, jandroković... plenković mu se divi....bravo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije