Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDE IM ODLIČNO

Trener HNL senzacije najavljuje: Napast ću i Dinamo!

Gorica - Rudeš
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/7
15.09.2018.
u 09:03

– Meni je svake subote “Dinamo i Hajduk”. Svaka nosi tri boda. Bilo nam je bitno ne izgubiti, no odjeknulo je kad smo pobijedili, to je tako.

Jak adut Gorice danas protiv Dinama bit će trener Sergej Jakirović (41). Dok je bio igrač Kamen Ingrada, nakon što je došao na policiju da bi prijavio prebivalište, službenica mu je počela objašnjavati na engleskom misleći da je Rus! No Sergej je rođen u Mostaru, tih 70-ih popularno ime dala mu je baka, a otac je bio vratar. Danas je Sergej trener novog prvoligaša Gorice koji je nakon prvih šest kola hit prvenstva i na diobi četvrtog mjesta čeka prvaka Dinamo.

Je li vas momčad iznenadila s tri pobjede u nizu, pitamo Sergeja?

– Nije, zato što sam i prije starta rekao da ćemo biti konkurentni i atraktivni. Znao sam da imamo potencijal, problem nam je bio samo što neki novi igrači nisu trenirali, samo na Nizozemca Suka potrošili smo tri tjedna da se ne ozlijedi. Igrači su se adaptirali kao da su tu godinama, što govori kakvi su karakteri.

Zanat ispekao u Sesvetama

Imate velik broj internacionalaca. Kako vam je upravljati takvom svlačionicom?

– Nije mi problem, engleski svi govore pa nekad znam trening ili sastanak održati na engleskom da bi svi razumjeli. No i oni već uče hrvatski, pogotovo nogometne izraze “sam, leđa, okreni stranu”.

Prije ste vodili Sesvete. Što ste ondje naučili i kako je došlo do kontakta s Goricom?

– Ondje sam radio kao trener od 2011., prošao sam cijelu omladinsku školu i dobro naučio kako funkcionira klub. Nemam menadžera, nisam ga imao ni kao igrač. Kad me 14. lipnja predsjednik Gorice Nenad Črnko nazvao, odmah sam znao o čemu je riječ. Bio sam spreman za iskorak.

Što vam je značila pobjeda na Poljudu?

– Meni je svake subote “Dinamo i Hajduk”. Svaka nosi tri boda. Bilo nam je bitno ne izgubiti, no odjeknulo je kad smo pobijedili, to je tako. Puno je značilo za samopouzdanje, dečki su tada vidjeli da se može, bio mi je cilj uvjeriti ih kad sam dolazio. Taj gard ipak su najviše donijeli igrači s iskustvom igranja u jakim ligama.

Čestitao mu i Dalić

Možete li se trajno držati pri vrhu?

– Zašto ne! Vjerujem da i s Dinamom nešto možemo napraviti. Ekipa koja teži nadigravanju može profitirati. Bit će svega ove sezone.

U odnosu na vaše igračke dane...

– Liga je praćenija, svaka je utakmica na TV-u, a uvjeti i tereni su bolji. Pa mi smo u Zagrebu i Rijeci trenirali u blatu ili na lešu, no tada je bilo više klasnih igrača.

Koga od kolega trenera cijenite?

Zekić i Bjelica su mi prijatelji, imao sam sreću i kad je Neno vodio Kärnten gledati njegove treninge i utakmice, ondje je udario velik pečat. Svaki smo dan u Klagenfurtu pili kavu i razgovarali. Već se tada vidjelo da ima osobnost. Zekić radi čuda u Osijeku, nije lako mijenjati mentalitet i svijest igrača. Cijenim jako Keka, pa i Kopića koji ima težak posao. Toplak, Ivković, Tomić... Razina trenerske struke je na visokoj razini.

U sadržajnoj karijeri prošao je puno toga. U Rijeci ga je vodio Dalić, u Zagreb ga je doveo Prosinečki, u reprezentaciju BiH uveo ga je Slišković...

– S Dalićem mi je bilo odlično, čestitao mi je na pobjedi u Puli, sve prati. Nasmijao sam se kad je rekao: “Mi smo kolege” – otkrio je Jakirović.

>> Pogledajte gostovanje predsjednika HNK Gorice Nenada Črnka na VečernjiTV-u

Komentara 5

JO
Josip83
10:01 15.09.2018.

Pa Dinamo i voli ekipe koje igraju otvoreno, samo dajte.

MA
Marsijanac
16:49 15.09.2018.

Slika je vrijedna 1000 rijeci, ne?!

Avatar gordi
gordi
10:33 15.09.2018.

Respekt Gorici i kao navijač Dinama želim vam visoko mjesto na taablici HNL...ali Dinamo je prejak i ako se otvorite....neznam baš...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije