Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
polufinale Eurolige u Napulju

Jugaši s navijačima po četvrtu europsku krunu

'16.11.2008., plivaliste Mladost, Zagreb, Hrvatska - Odigrana je vaterpolo utakmica sedmog kola Jadranske vaterpolo lige izmedju HAVK Mladost (Zagreb) i VK Jug (Dubrovnik). S igracem vise, samo nekoli
'Goran Jakus/24sata'
14.05.2010.
u 12:04

Fatovićeva momčad u 20 sati igra protiv Primorca, aktualnog vladara Starog kontinenta, od kojeg je ove sezone u četiri susreta samo jednom izgubila.

Jedina hrvatska momčad koja se može popeti na vrh Starog kontinenta vaterpolisti su dubrovačkog Juga CO. Večeras u 20 sati igrat će polufinalnu utakmicu Final Foura s aktualnim prvakom Europe, Primorcem iz Kotora. Dva sata prije toga, u prvom polufinalu završnice Eurolige koja se četvrti put igra u Napulju, snage će odmjeriti talijanski Pro Recco i srpski Partizan.

Bolji omjer jugaša

Ta četiri kluba trenutačno su najbolja u Europi, pa se stoga s pravom očekuje odličan vaterpolo.

– Final Four je kruna za koju smo cijelu sezonu naporno trenirali. Na početku sezone, nakon odlaska Azeveda i Smodlake, mnogi su mislili da ćemo pasti, ali mi smo pokazali da spadamo u sam europski vrh. Da bismo se popeli na njega, treba prvo pobijediti naše stare znance, vaterpoliste Primorca, koji će pokušati obraniti naslov prvaka. Utakmica će biti teška, ali dat ćemo sve od sebe da pobijedimo – rekao je trener Juga CO Elvis Fatović nakon posljednjeg Jugova treninga u Gružu prije odlaska u Napulj kamo je uz igrače krenula i skupina Jugovih navijača.

Jug CO i Primorac igrat će već peti put ove sezone, a omjer je na Jugovoj strani – Dubrovčani su oba puta bili uspješniji u Jadranskoj ligi (14:7 u Dubrovniku i 10:8 u Kotoru), a u Euroligi su upisali 9:9 u Gružu i poraz u Kotoru 14:10.

– Možda je omjer na našoj strani, ali sve su utakmice bile jako guste, osim možda prve, kada su se oni još uvijek tražili, a mi smo postigli uvjerljivu pobjedu. Primorac ima odličnu momčad iz koje je teško izdvojiti nekog pojedinca. Treba kolektivno odigrati dobru obranu, pa će sve biti u redu – istaknuo je kapetan Miho Bošković.

Bolji samo Talijani

Jugu je to šesti uzastopni nastup na Final Fouru, a otkad se igra novi format završnice, samo su klubovi Posillipo i Pro Recco uspješniji. Osvajanjem četvrtog naslova prvaka Europe i to bi se promijenilo.

U Jugovu sastavu su: vratari Frano Vićan i Marko Nižić te Tihomil Vranješ, Miho Bošković, Sandro Sukno, Maro Joković, Lukas Seman, Pavo Marković, Andro Bušlje, Ivan Sukno, Nikša Dobud, Nikša Drobac i Paulo Obradović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije