Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvenstvo Hrvatske

Jug pobijedio Primorje i došao na korak do naslova

Jug - Primorje (1)
Grgo Jelavić/Pixsell
08.05.2013.
u 19:29

Jug je otpor Primorja slomio krajem treće i početkom četvrte četvrtine kada je napravio seriju 3:0 i otišao na 8:5

Vaterpolisti dubrovačkog Juga na korak su od obrane naslova hrvatskog prvaka. Prednost koju su stekli nakon pobjede u prvoj utakmici u Rijeci (9:8) pred svojim su navijačima dodatno uvećali pobijedivši Primorje s 10:8. Poveli su tako s 2-0 u pobjedama, pa gospare u srijedu, 15. svibnja (19.15), na Kantridi čeka prva od tri meč-lopte.

Primorjaši u Dubrovniku nisu ponovili igru iz Rijeke, da nije bilo raspoloženog Vićana (kako je samo obranio zicer Ivoviću!), bili bi poraženi i uvjerljivije. Domaći su igrači dobro čuvali Sukna i tako obavili pola posla. Istaknuo se, istina, Obradović s tri pogotka, no Jug je ostavio bolji dojam.

Utakmica je bila tvrda i još nervoznija od prve. Pet minuta prije kraja, nakon što je prosvjedovao zbog peterca koji je Bošković pretvorio u 8:5 vodstvo, isključen je trener gostiju Ivan Asić, pa je to još jedan hendikep za Riječane.

- Tjelesno smo jači i to smo znali iskoristiti. Veliki smo posao napravili, ali moramo ostati s obje noge na zemlji jer Primorje je velika momčad - kazao je Nikola Janović.

U drugoj utakmici razigravnja za treće mjesto Mornar je u Splitu nakon peteraca pobijedio Mladost s 10:9 (3:3, 5:5) i izjednačio omjer na 1:1. Odlučujuća utakmica igra se u subotu u Zagrebu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije