Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENZIJE NA VRHUNCU

Još se nisu smirile uzavrele strasti, a sve vodi prema novoj drami zagrebaša i Našičana

Zagreb: Rukometni derbi susret između PPD Zagreb i NEXE Našice
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
13.05.2022.
u 12:25

- Moramo igrati dobro i nametnuti našu igru kako se ne bi dogodilo kakvo iznenađenje. Znam da smo dvaput gubili od njih u prvenstvu i baš zato moramo biti sto posto koncentrirani.

Rukometaši u porečkoj dvorani Žatika igraju polufinalne susrete Hrvatskoga kupa. U prvoj utakmici igraju Nexe i Sesvete (17 sati), a u drugoj PPD Zagreb i Poreč. Sve osim ulaska Našičana i zagrebaša u finale bilo bi veliko iznenađenje. Opet, ne treba zaboraviti da su Sesvećani u posljednje dvije sezone dvaput pobijediti Nexe u prvenstvu.

Može li Ivandija do senzacije?

Našičani su dosad četiri puta igrali u finalu i sva četiri puta izgubili su od zagrebaša. Prošle godine bilo je 26:21 za zagrebaše. Znali su se rukometaši iz Slavonije poskliznuti u polufinalu Kupa. Tako su 2010. izgubili od Zagreba (30:39), 2012. od Zameta (28:35), 2014. od Dubrave (29:33) te 2016. i 2019. ponovno od Zagreba (16:30, 31:33).

- Uspjeli smo u susretu s Bjelovarom u četvrtfinalu poštedjeti neke bitne igrače. Sesvećani neće biti lak suparnik. Imali su cijeli tjedan vremena da se dobro pripreme za utakmicu s nama. Moramo igrati dobro i nametnuti našu igru kako se ne bi dogodilo kakvo iznenađenje. Znam da smo dvaput gubili od njih u prvenstvu i baš zato moramo biti sto posto koncentrirani - istaknuo je Branko Tamše, trener Našičana.

07.05.2022., Zagreb, - Paket24 rukometna Premijer liga, 10. kolo, RK PPD Zagreb - RK NEXE Nasice. Ivan Cupic Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Sesvećani su i lani igrali na završnom turniru Hrvatskoga kupa i u polufinalu izgubili od Našičana sa šest golova razlike (20:26). Našičani su im stali na put i 2018., ali u četvrtfinalu (26:39).

- Pokušat ćemo iznenaditi. Bit će teško, puno stvari moralo bi se poklopiti u našu korist.

No, mi nemamo što izgubiti, igrat ćemo rasterećeni pa kako ispadne - rekao je trener Sesveta Silvio Ivandija.

Poreč teško u treći finale

Rukometaši PPD Zagreba su favoriti u susretu s domaćinom Porečom. Zagrebaši su od dosadašnjih 29 finala igrali u 28. Nisu u finalu bili samo 2001. godine kada ih je Metković pobijedio u polufinalu s 26:25. Porečani se mogu pak pohvaliti da su dvaput igrali u finalu Kupa. Prvi put 2011. kada su u Splitu izgubili od Zagreba (19:37), a drugi put 2013. kada su u Novigradu također izgubili od zagrebaša (23:27). Tih minus 18 Porečana iz 2011. je i najveći poraz nekog kluba u povijesti finala Hrvatskoga kupa.

- Poreč smo uvjerljivo pobijedili nedavno u ligi za naslov hrvatskog prvaka. Porečani se jednostavno nisu snašli na našu 5-1 obranu. To što igraju na svom parketu bit će im motiv više, sigurno će nastojati pružiti što veći otpor, no vjerujem da ćemo na kraju ipak lagano pobijediti i uspjeti poštedjeti igrače za nedjeljni finale – rekao je Zvonimir Srna, igrač PPD Zagreba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije