Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorilo brojna pitanja

Javnost o nastavku Modrićeve reprezentativne karijere: 'Sudili bi čovjeku koji je toliko napravio'

FIFA World Cup 2022 / Argentina - Croatia 3-0.
Foto: Tom Weller/DPA
1/9
29.06.2023.
u 19:30

Mnogo je onih koji smatraju da Luka Modrić treba nastaviti svoju reprezentativnu karijeru i voditi vatrene na Euru 2024. godine. S druge strane, ima i onih koji se s time ne slažu i dovode u pitanje jednakost pred zakonom. Podizanje optužnica izazvalo je mnoge reakcije u hrvatskoj javnosti.

Ponovno podizanje optužnica protiv Luke Modrića kapetana i Dejana Lovrena izazvalo je burnu reakciju u javnosti. Naime riječ je o suđenju Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pervanu, zbog izvlačenja 118 milijuna kuna iz Dinama. Prema tvrdnjama tužiteljstva, nogometaši su promijenili iskaze. Jedno su iskazivali u istrazi, a drugo na glavnoj raspravi.

Tvrdili su da se ranije izrečenog ne sjećaju, a diskrepancije nisu znali objasniti. Moglo bi to dovesti u pitanje i Modrićev nastavak nastupanja za reprezentaciju. Kapetanov odlazak iz reprezentacije predstavljao bi težak udarac za vatrene koji se nadaju svoj dobar niz na velikim natjecanjima nastaviti i na nadolazećem Europskom prvenstvu 2024. godine.

GALERIJA Navijači dočekali srebrne vatrene u zagrebačkoj zračnoj luci

FIFA World Cup 2022 / Argentina - Croatia 3-0.
1/7

Mnogi smatraju kako Modrić treba ostati u reprezentaciji bez obzira na optužnicu. "Naravno da treba! Bez razmišljanja!", rekla je u komentaru čitateljica "Mislim da nema razloga da ne igra… Iskreno se nadam da će igrati", složila se druga. "Sada bi sudili čovjeku koji je toliko napravio za našu zemlju", stala je jedna osoba na stranu Luke Modrića. "Zbog njega vatreni i jesu što jesu. Momak koji nam je život dao. Veselje, medalje i razinu u svijetu sporta na kojem nam mnoge države zavide", prisjeća se jedan komentar Modrićevih postignuća i njihovog značaja za Hrvatsku.

VEZANI ČLANCI:

"Postoji zakon koji je propisao kazne za lažne iskaze. Postupiti po zakonu kao i sa svima", stoji u komentaru koji izražava različito mišljenje. "Trebalo ga je suditi ranije, a ne odgađati suđenje zbog njegove igre u reprezentaciji", stoji u još jednom komentaru na društvenim mrežama. "Lukice, reci istinu", stajalo je u jednom komentaru.

Je li sadržaj novo podignute optužnice istovjetan onima koje su ranije odbačene, znat će se kroz neko vrijeme. U međuvremenu, dvojica nogometaša mogli bi biti i svjedoci na suđenju za aferu Dinamo 2.

VIDEO Što je to govorio Luka Modrić na suđenju Mamićima

Komentara 5

DS
dr.sc.mr.itd.dr
11:32 02.07.2023.

dok razni likovi koji su opljačkali i poharali Hrvatsku u pretvorbi mirno žive i uživaju u svom bogatstvu, ovi su navalili Modrića, ratnog izbjeglicu koji je sve stvorio i zaradio sam u životu, ogromnim trudom i radom...a zbog čega? nekakvog iskaza od pred 5 godina!?? sramota!

IV
ivicaplivelic
06:57 30.06.2023.

Ružno za napisati,ali 5 godina za primjer mladima bilo bi savršeno.!

MA
Marina58
22:02 29.06.2023.

Ma jeli, jedno je igranje, a drugo stvari van terena. A kad se protiv politicara ili sefova javnih poduzeca podigne optuznica, svi ocekujemo ( s pravom) da oni podnesu ostavke. U cemu je razlika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije