Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kapetan optužen

ANKETA Treba li Modrić nakon optužnice nastaviti igrati za vatrene?

FIFA World Cup Qatar 2022 - Semi Final - Argentina v Croatia
Foto: Carl Recine/REUTERS
1/6
29.06.2023.
u 17:41

Luka Modrić i Dejan Lovren našli u problemima jer su svojevremeno tijekom suđenja Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pervanu, zbog izvlačenja 118 milijuna kuna iz Dinama, na klupi za svjedoke, kako tvrdi tužiteljstvo - lagali

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku zbog davanja lažnog iskaza optužio je Luku Modrića, kapetana hrvatske reprezentacije, nacionalnu sportsku ikonu i svjetsku megazvijezdu te Dejana Lovrena, bivšeg vatrenog koji se nakon SP u Katru oprostio od nacionalne vrste.

Riječ je o starim grijesima nogometnih zvijezda, za što su obojica već jednom bili optuženi. No te optužnice su nakon podizanja bile odbačene, jer je sud smatrao, pojednostavljeno rečeno, da su preuranjene.... Naime, Modrić i Lovren su se našli u problemima jer su svojevremeno tijekom suđenja Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pervanu, zbog izvlačenja 118 milijuna kuna iz Dinama, na klupi za svjedoke, kako tvrdi tužiteljstvo - lagali.

Odnosno, promijenili su iskaze jer su jedno iskazivali u istrazi i ti su iskazi za Mamića bili poprilično inkriminirajući. No na glavnoj raspravi obojica su govorila drugačije od onog što su iskazivali u istrazi, tvrdeći, pogotovo Modrić, da se onog što su ranije iskazivali, ne sjećaju.... Diskrepancije i to značajne u tim iskazima nisu znali tijekom svojih svjedočenja i objasniti.

VEZANI ČLANCI:

Je li sadržaj novo podignute optužnice istovjetan onima koje su ranije odbačene, znat će se kroz neko vrijeme. U međuvremenu, dvojica nogometaša mogli bi biti i svjedoci na suđenju za aferu Dinamo 2.

A podizanje ove optužnice mogao bi označiti i Modrićev kraj igranja za reprezentaciju. Jer, teško je za očekivati da će nas u narednim utakmicama, s kapetanskom vrpcom oko ruke, voditi igrač pod optužnicom DORH-a.

VIDEO Što je to govorio Luka Modrić na suđenju Mamićima

Komentara 7

DU
Deleted user
21:54 29.06.2023.

Jel' napad na Luku Modrića napad na reprezentaciju, jel' grad Osijek postaje Mađarska kolonija, jel' sklopljen gospodarski pakt Mađarska- Srbija,jel' srpski i mađarski tajkuni postaju vlasnici zemlje nakon Todorića u Istočnoj Slavoniji, jel' sudstvo u Osijeku ima - kredibilitet. Puno toga jel' ??¿????????

ZA
Zaplotnjak
06:01 30.06.2023.

Kako to da nikad ne napravite anketu kad se protiv nekog političara podigne optužnica a on neda ostavku i nastavi raspolagati javnim sredstvima (našim novcem)🤔😁😁😁

LI
Libela
22:31 04.07.2023.

Ovo je još jedan montirani politički motivirani proces, kao što je to bio i prošli. Pokazalo se da ima puno korumpiranih sudaca na sudu u Osijeku. DORH i SOA trebaju istražiti tko stoji iza pokretanja ovog suvišnog postupka, koji je usmjeren i protiv ugleda i interesa RH. Lako moguće se radi o dijelu specrata, koji Srbija vodi s Hrvatskom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije