Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI TRANSFER

Jakirović: 'Sve se odigralo munjevito. U 14 sati sam se kupao, u 15 bio na Maksimiru'

Jakirović Dinamo
Alen Szabo/GNK Dinamo
21.08.2023.
u 23:33

"Možemo očekivati agresivan, brz, okomit Dinamo. Da imamo posjed, da smo aktivni, da završavamo akcije, s udarcima na gol, da pritišćemo protivnika. Sve ono što prati moderan nogomet", najavio je Sergej Jakirović

Dinamo je putem svoga kanala Dinamo+ predstavio novoga trenera Sergeja Jakirovića. Jakirović je na maksimirsku klupu stigao u ponedjeljak. Njegov transfer iz Rijeke šokirao je momčad, vodstvo kluba i navijače. Dosadašnji trener Dinama, Igor Bišćan, otišao je nakon neuspjeha u trećem pretkolu Lige prvaka i poraza od AEK-a. Jakirović se osvrnuo na transfer.

"Hvala vam na dobrodošlici. Iznimno sam počašćen što sam postao trener Dinama. Iznenađen sam. Pomalo je šokantno. U dva sata kupao sam se u moru, a već u tri sata sve je bilo gotovo. Sve se dogodilo munjevitom, filmskom brzinom, ali takav je danas nogomet. Ponuda i potražnja. Smatram da je ovo rijetka prilika i da sam je svojim radom i kvalitetnim rezultatima u posljednje tri godine zaslužio. Nadam se pobjedama, dobroj napadačkoj i otvorenoj igri te da ćemo uveseljavati sve navijače Dinama. Možemo očekivati agresivan, brz, okomit Dinamo. Da imamo posjed, da smo aktivni, da završavamo akcije, s udarcima na gol, da pritišćemo protivnika. Sve ono što prati moderan nogomet", rekao je Jakirović.

GALERIJA Grčka tragedija: Dinamo izgubio od AEK-a. Poraz skupo koštao Igora Bišćana

Jakirović Dinamo
1/14

"Gledao sam obje utakmice Dinama i AEK-a. Obje su utakmice dobro odigrane, ali to je nogomet. Takve se stvari događaju. Imam osobna iskustva iz prošle sezone. Dogodile su se slične stvari. Treba se podići i ići dalje. Nema vremena za tugovanje. Raspored je gust i brz. Iz toga treba izvući pouke. Želimo se u četvrtak predstaviti dobro, odigrati dobru utakmicu i pobijediti Spartu. Želimo pokazati pobjednički gard ", rekao je Jakirović. 

"Dinamo mi izgleda dobro, sa svojim klubovima nisam bio uspješan protiv njega. To su najbolji igrači u Hrvatskoj, teže pobjeđivanju. Klub je još narastao zadnjih godina, najbolji je po rezultatima i svemu. Ma nećemo se varati, svi koji se bavimo nogometom, kao trener ili igrač, težimo da tu dođemo jednog dana. To je za mene vrhunac posla. Ja sam ambiciozan i želim nešto napraviti, želim to prenijeti na svoju momčad. To sam zahtijevao u svakom klubu. Daješ svaki dan od sebe da bi dobro igrao, osigurao sebi egzistenciju, igrao za reprezentaciju. Bez momčadi nitko si i ništa. Moraš se staviti u službu momčadi da bi kao pojedinac napredovao", rekao je o momčadi s Maksimira pa dodao:

"Puno igrača poznajem, znamo se s terena. Kako igramo često jedni protiv drugih, svi se znamo. Dino Perić je igrao sa mnom u Sesvetama, Petra Sučića sam promovirao u Zrinjskom, Antonio Marin nam je pomogao u Rijeci. Sve ostale znam, respekt prema svima. Oni su pobjednici i profesionalci."

VEZANI ČLANCI:

"Prioritet je prva sljedeća utakmica. Ako možemo ući u Europsku ligu, trebamo sve napraviti. Jako nam je važno prvenstvo. Bez osvajanja naslova, nema Lige prvaka. Morat ćemo zapeti, imamo određeni zaostatak i dosta odgođenih utakmica. Moramo biti pametni i posvetiti se prvoj sljedećoj. Marko Salatović bit će prvi asistent, Marin Ivančić kondicijski trener, Anđelo Roguljić analitičar, a Gojko Mrčela trener golmana", kazao je novi trener Dinama.

"Ja mislim da sam otvoren, direktan i jednostavan. Imam svoj karakter kojeg želim prebaciti na ekipu. Igrao sam nogomet, dosta stvari znam, ali dosta toga me prevarilo u mojoj igračkoj karijeri. Znam kako se svaki igrač osjeća u određenom trenutku. Van terena ću ti dati sve što želiš, a na terenu želim da budeš maksimalan. Ako to ne daješ, nemamo što pričati. To je tvoj posao, radiš ono što voliš. Nema ništa ljepše od toga. Radimo sve da igrači napreduju, da vide da kroz rad mogu napredovati", rekao je o sebi kao o treneru.

VIDEO Igor Bišćan više nije trener Dinama! Već se spominje ime njegovog nasljednika

 

Komentara 41

UL
Ultrabook
05:02 22.08.2023.

Izgleda da je Biscan bolje prosao. On je u 14 sati bio u Maksimiru, a u 15 se kupao.

Avatar doog_kool
doog_kool
23:37 21.08.2023.

Dobro nam došao!!! 💙💙

PO
Poletarac101
00:53 22.08.2023.

Sretnoooo🍀💪💙🙌

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije