Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlo Ledinski

Jakirovića nije postavio Mamić, a Mišković je zadnji koji treba pričati o Zdravku i Dinamu

Zagreb: Zdravko Mami? i Damir Miškovi? na sastanku u restoranu Bocca Marai
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
21.08.2023.
u 20:05

Predsjednik Rijeke populistički proziva maksimirski klub i stavlja ga u kontekst s bjeguncem Mamićem. Tako je najlakše pred Armadom opravdati gubitak sjajnog trenera, kojem je stavljena smiješna klauzula od svega 200.000 eura, a Dinamo je to iskoristio

Burno je danas bilo u Maksimiru, Dinamo je smijenio trenera Igora Bišćana i na klupu postavio Sergeja Jakirovića. Šokiralo je to i predsjednika Rijeke Damira Miškovića, koji je za Večernji list rekao: "Ako ima istine u pričama je da je Mamić doveo Jakirovića, onda je sve ovo što se u Hrvatskoj događa farsa, ne Hrvatska u kojoj radimo i koju volimo i gdje živimo, nego država i sve što se događa. Vlatka Peras? Ne želim više čuti za to ime".

Vrlo jaka rečenica, ali srećom, potpuno promašena. Jer, Jakira u Dinamo nije doveo Zdravko Mamić, već Uprava maksimirskog kluba koju čine Peras, Šimić, Podnar i Tomačić. Uprava koja je procijenila, vjerojatno s pravom, da se trener Bišćan pogubio i da više ne može voditi Dinamo. Uostalom, s tom odlukom Uprave slaže se 90 posto navijača. Da, Bišćan je bio predodređen za klupu tog novog Dinama, imao je do nedavno i veliku podršku navijača te javnosti, ali očito nije izdržao ogroman pritisak koji nosi klupa plavih. I zato je ta ista Uprava, da zaštiti interese Dinama, na trenersko mjesto dovela Sergeja Jakirovića, koji je za plave u ovom trenutku vjerojatno najbolje rješenje. Trener je koji ima strašan gard, ambicioznost i sigurno može prodrmati momčad Dinama. I trener koji, kažu njegovi bivši poslodavci i suradnici, ima izuzetan talent za trenerski posao.

GALERIJA Grčka tragedija: Dinamo poražen od AEK-a u trećem pretkolu Lige prvaka

Zagreb: Zdravko Mami? i Damir Miškovi? na sastanku u restoranu Bocca Marai
1/14

E sad, ako je Mišković zaista očekivao da će Dinamova uprava paziti hoće li povrijediti njegov ego i gledati da mu možda barem ostavi Jakira za utakmice s Lilleom, onda se grdno prevario. Miškovićeva izjava u kojoj povezuje Mamića i sadašnji Dinamo vjerojatno je i namjerno populistička, jer tako se najlakše opravdati od mogućeg bijesa Armade, koja bi se mogla zapitati kako je to klub usred sezone ostao bez sjajnog trenera. A ostao je zato jer je Mišković, odnosno klub na čijem je on čelu, u klauzulu stavio odštetu od svega 200.000 eura za Jakirovićev prijevremeni odlazak.

I zato je od Miškovića zaista nepravedno da konstruira Mamićev utjecaj na aktualnu Upravu Dinama, s kojom maksimirski klub posljednjih mjeseci ipak ide nekim novim, poštenijim smjerom. Uostalom, baš je aktualna Uprava udaljila Mamića iz Maksimira, te je ove sezone potpuno prekinula sve sumnjive dotoke novca, napumpavanje menadžerskih provizija koje su bile Mamićev modus operandi. A s takvim Mamićem, u vrijeme dok je bio najjači, blisko je surađivao baš Mišković. Sjećamo se fotografija sa zajedničkih večera, priča o kupovanju satova, zajedničkih druženja u Dubaiju, da ne nabrajamo dalje.

VEZANI ČLANCI:

Sjećamo se i brojnih prelazaka igrača iz Dinama u Rijeku dok su Mišković i Mamić bili najjači dvojac HNL-a...

Ova Dinamova Uprava, što god neki o njoj mislili, u proteklih šest je mjeseci barem ukinula sumnjive ulaske i izlaske novca iz Dinama, igrači se više ne dovode uz sumanute menadžerske provizije. A uz to, raskinula je i ugovore s barem 15-ak igrača koji nisu bili na nivou potrebnom za Dinamo, a imali su velike plaće. A takvi su se igrači godinama nagomilavali u Dinamu, jer većina od njih imala je ugovore s menadžerskim agencijama bliskih Zdravku Mamiću. I zato novoj Upravi treba čestitati na tome što se riješila mnogih nepotrebnih igrača.

A ovakva prozivanja da se Mamić vratio u Maksimir postavljajući Jakirovića na klupu, zaista su smiješna. Jer, Jakirović je u Maksimirsku 128 stigao zato jer je odličan mladi trener koji bi trebao probuditi malo uspavane plave dečke...

VIDEO Igor Bišćan više nije trener Dinama! Već se spominje ime njegovog nasljednika

Komentara 42

TS
tsomething
20:36 21.08.2023.

dajte najte, ovo su zabave za mase i price za malu djecu. Miskovic s ogromnim poslovnim iskustvom diljem zemaljske kugle sa svojim mentorom Mamicem nikad nebi stavio takvu malu klauzulu bez razloga. Niti je glup niti naivan a ni poslovno nepismen. Ocito je Jakirovic bio "parkiran" u Rijeci do pogodnog trenutka.OK, ajmo dalje, koga cekamo u Rijeci da zasjedne, mozda da se kladimo na Gonzalo Garcia? Ma neeee, nije valjda ... U svakom slucaju mislim da Jakirovic zasluzuje trenirati Dinamo i da ce mu to biti odskocna daska za buducu karijeru a vjerojatno je i jedini koji bi iz ove trenutne situacije mogao napraviti nesto. Sretno i Dinamu a i Rijeci.

Avatar feudalac
feudalac
21:04 21.08.2023.

"I zato novoj Upravi treba čestitati na tome što se riješila mnogih nepotrebnih igrača." ...bubne karlo i ostane živ! Riješili se Tolića i Jankovića a ostavili Marina, bravooooo, čestitam

BI
billynik
21:02 21.08.2023.

Istina, ali većina navijača očekuje smjenu ljigavog Šimića i preostale uprave koja brine brigu za svoja mjesta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije