Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA UEFE

Iznenada stigle vijesti koje će razveseliti Šukera i HNS

Bjelovar - Hrvatska
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/6
10.10.2018.
u 16:40

Uefa je dodatno podignula nagradni fond za ovosezonsko izdanje Lige nacija,

Čelnici Uefe odlučili su dodatno povećati nagradni fond za ovosezonsko izdanje Lige nacija, pa će tako konačni pobjednik ovog natjecanja u lipnju zaraditi 10,5 milijuna eura. Očigledno u europskoj kući nogometa nisu (pre)zadovoljni načinom na koji su igrači, pa i izbornici shvatili ovo natjecanje, pa su usred njega (!?) odlučili povećati nagradni fond, piše Goal.

U kvalitetno najjačoj Ligi A svaka je momčad trebala inkasirati 1,5 milijun eura, no to je sada povećano na 2,25 milijuna eura. Reprezentacije koje participiraju u Ligi B umjesto milijun će dobiti 1,5 milijun eura, dok će sve selekcije iz skupine C zaraditi 1,125 milijuna eura umjesto do sada planiranih 750 tisuća eura. Reprezentacije iz Lige D umjesto 500 tisuća, dobit će 750 tisuća eura.

A što je s pobjednicima tih liga? Pobjednik svake skupine u Ligi A dobit će dodatnih 2.25 mil. € (umjesto planiranih 1,5 mil. €), pobjednik Lige B zaradit će 1,5 mil. € (umjesto planiranih milijun eura). I pobjednici Liga C i D će zaraditi više nego što su čelnici Uefe planirali; osvajač Lige C će dobiti 1,125 milijuna eura (prije bilo 750 tisuća eura), a pobjednik Lige D 750 umjesto 500 tisuća eura.

Najbolje četiri reprezentacije iz Lige A plasirat će se na završni turnir koji će se održati u lipnju 2019. godine, a one će tu imati priliku i za dodatnu zaradu. Po 'novim tarifama', konačni pobjednik Lige nacija dobit će još šest milijuna eura, finalist 4,5 milijuna eura, trećeplasirana selekcija ovog natjecanja 3,5 milijuna eura, a četvrtoplasirana momčad prvog izdanja Lige nacija još 2,5 milijuna eura.

>> Pogledajte konferenciju za medije Zlatka Dalića

Ključne riječi

Komentara 3

IV
ivica.vranjic
16:59 10.10.2018.

Mafia!

Avatar Diavolo
Diavolo
00:18 11.10.2018.

Sve se to igra radi love, price o nekim emocijama su pomalo naivne

Avatar Croat
Croat
20:13 10.10.2018.

mafijaska udruga,usred sezone mjenjaju odluke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije