Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNO PRIČE O HRVATSKOJ

Irske legende u TV emisiji: Gvardiol je fenomenalan! Modrić? On je najbolji veznjak u zadnjih 10 godina!

RTE screenshot
02.12.2022.
u 14:23

- Odlična izvedba Modrića na svim stranama, u obrani i u napadu. Počeo je utakmicu u trećoj sekundi s fantastičnim dodavanjem Perišiću, gledali smo kako u utakmici radi presijecanja i startove, ali ne samo da vrati posjed, nego odmah započne cijelu novu akciju. Neki od njegovih trikova i pokreta, pogotovo s vanjskom, uh! I još ima odlično razumijevanje sa suigračima - rekao je bivši irski nogometaš koji je nastupao za Juventus, Inter i Arsenal

Jučerašnja utakmica Hrvatske i Belgije na Svjetskom prvenstvu u Kataru je, naravno, bila praćena na mnogim nacionalnim televizijama diljem svijeta, pa tako i na irskoj televiziji RTE.

Former Republic of Ireland goalkeeper Shay Given during the UEFA Nations League match at the Aviva Stadium, Dublin. Picture date: Saturday June 11, 2022. Photo: Brian Lawless/PRESS ASSOCIATION
Foto: Brian Lawless/PRESS ASSOCIATION

Kao i u našim emisijama i kod njih gostuju stručni sukomentatori koji su većinom bivši nogometaši, a u analizi utakmice Hrvatske i Belgije su sudjelovali bivši irski nogometaši, legendarni vratar Shay Given (46) te Liam Brady (66), jedna od najvećih legendi u povijesti irskog nogometa, čovjek koji je u svojoj karijeri igrao za klubove poput Arsenala, Juventusa i Intera te čovjek koji u svojoj riznici ima dva naslova prvaka Serie A i jedan FA kup.

Funeral of Ray TreacyThe Funeral of former Ireland soccer international player Raymond Treacy aka Ray Treacy at the Church of St. Laurence O'Toole, Kilmacud"n"nFeaturing: Eamon Dunphy, Liam Brady"nWhere: Dublin, Ireland"nWhen: 14 Apr 2015"nCredit: WENN.com"n"n**Not available for publication in Irish Tabloids, Irish magazines. Not available for evoke.ie.**JD1/WENN/PIXSELL
Foto: JD1

I Given i Brady su poznati kao vrlo kvalitetni i britki analitičari koji, bez obzira na ime, svakoj momčadi na SP-u daju jednaku pažnju i pozornost, pa je tako dobru pozornost dobila i Hrvatska.

- Bila je ovo jako kvalitetno i zanimljivo za 0:0 utakmicu. Belgija je igrala svoju najbolju utakmicu na ovom turniru, a Hrvatska je također igrala jako dobro. Imali su svoje dijelove utakmice gdje su apsolutno dominirali. Modrić je opet bio fantastičan, a Gvardiol je bio besprijekoran. Što god bilo dalje, Hrvatska je težak protivnik za svakog na ovom Svjetskom prvenstvu - rekao je Brady.

Kao dva najbolja igrača Hrvatske, Brady i Given su istaknuli Gvardiola i Modrića.

- Kakav fenomenalan igrač je Joško Gvardiol, mladi stoper sa samo 20 godina. Onaj start ispred Lukakua u zadnjim sekundama je bio briljantan - istaknuo je Given, pa je Brady nastavio o Modriću:

- Odlična izvedba Modrića na svim stranama, u obrani i u napadu. Počeo je utakmicu u trećoj sekundi s fantastičnim dodavanjem Perišiću, gledali smo kako u utakmici radi presijecanja i startove, ali ne samo da vrati posjed, nego odmah započne cijelu novu akciju. Neki od njegovih trikova i pokreta, pogotovo s vanjskom, uh! I još ima odlično razumijevanje sa suigračima.

Zatim se o Modriću nadovezao i Given.

- Modrić me podsjeća na nekog tko se igra na školskom igralištu. Kao da nije Svjetsko prvenstvo, toliko je opušten i toliko je siguran na lopti. Bio sam nedavno kao navijač Celtica na utakmici Celtic - Real Madrid i 10 minuta sam gledao samo njega, kako želi igrati, kako prilazi na svaku loptu, kako donosi odluke i kako je uvijek na pravom mjestu. To je stvar mentaliteta - ustvrdio je Given.

01.12.2022., stadion Ahmad Bin Ali, Al Rayyan, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, skupina F, 3. kolo, Hrvatska - Belgija. Luka Modric Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

- U zadnjih deset godina Modrić je najbolji vezni igrač na svijetu, bez ikakve sumnje. Odlično je što ćemo ga moći i dalje gledati na ovom Svjetskom prvenstvu - zaključio je o Modriću Brady.

Liam Brady kao jedinu manu u hrvatskom kadru vidi napad. Utakmicu s Kanadom ne smatra pravim mjerilom jer su Kanađani upisali tri poraza

- Smatram da im nešto nedostaje u napadu. Dva napadača, Kramarić i Livaja, ne čine mi se dovoljno brzima, pomoglo bi im ako imaju brzog igrača za vrh napada. Kramarić ima to oko za gol i regularno zabija posljednjih godina u Bundesligi, ali mislim da im je napad generalno slabija strana na ovom prvenstvu i to je jedina stvar koja mi daje neke sumnje - istaknuo je Brady, no nakon toga je imao samo riječi hvale:

>> Specijalna SP emisija: Dalić je plakao zbog te slike, pogledajte ovu naslovnicu, to je slika Hrvatske. Moramo popraviti samo jedno'
 

.- Gvardiol je strašno puno pomogao Lovrenu, obrana izgleda jako dobro, golman izgleda kvalitetno, a bekovi Sosa i Juranović navaljuju po stranama. Vezni red im je vjerojatno među najboljima na cijelom natjecanju, a i Perišić je bio na vrhunskoj razini, i u napadu i u obrani. Sjajna momčad generalno - zaključila je 66-godišnja legenda irskog nogometa.

Cijelu analizu irskih nogometnih legendi pogledajte OVDJE.


 
 

Komentara 7

LP
ljerka.p2911
14:36 02.12.2022.

Irci, hvala Vam. Tko će kome ako ne svoj svome

ZZ
zoran.zivcec
16:49 02.12.2022.

Sve je rečeno objektivno Ja bi samo rekao da Livaja nije potrčao na tekmi. Uspoređujuči ga sa Rebićom i Manđom nula bodova za trku i trud. Ima znanje al brate ili trči ili sjedi na klupu.Ne trudi mi se ko ostatak ekipe. Gledam tekmu ponovo i vidim njega trčkara po sredini malo ljevo malo desno.A pokraj njega Modrić šprinta da napravi pritisak. On mi je podbacio sa željom Borna odličan sve osim de brate pogodi nabac.Malo preciznije i bude top.Dečko je super I Livaković pred kraj malo nesiguran.Al razumljivo,samo volio bi da se to više nevidi.Jer kad je on malo pogriješio sve je nekak bilo dalje u grču.Ona jedna greška kad mu je Gvardiol puštao loptu a on neizlazi ti se više nebi smjelo ponoviti. Ostali ma savršeno

NE
Neon
18:20 02.12.2022.

Da nije bilo gvardiola u igri bojim se i pomisliti sto bi bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije