Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turnir na Pagu

Indijac Ravi zaljubio se u pingač gledajući Šurbeka i Stipančića

stolni tenis
Foto: Damir Mrvec
08.08.2015.
u 08:20

Indijac je osvojio turnir u Pagu iako je nedavno navršio 58 godina. A kada je stigao u Hrvatsku, smijali su mu se

Indijac Ravi Nashist (58) imao je 18 godina kada je uživo pratio Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu u Calcutti 1975. godine. Provodeći cijele dane u dvorani, zavolio je ovaj sport i počeo je intenzivno trenirati bez obzira na to što je stolni tenis u Indiji sport o kojem se malo zna.

- Čak sam u jednom trenutku bio peti na rang-ljestvici okruga New Delhi, što je dobar uspjeh – rekao je Ravi.

Igrom slučaja ove godine završio je u Zagrebu gdje mu je supruga dobila posao u indijskoj ambasadi.

Turnir u povodu Oluje

- Želio sam i dalje igrati pingač i sjetio se da potražim Dragutina Šurbeka kojeg pamtim iz Calcutte kada je u paru s Antonom Stipančićem osvojio srebrnu medalju. Kada smo se upoznali odveo me u dvoranu III. Doma sportova i predstavio se igračima. Svi su se nekako kriomice nasmijali. Mislili su kakve veze ima Indijac sa stolnim tenisom. A onda su se prevarili jer ja zaista dobro igram – istaknuo je Ravi.

A da igra dobro, pokazao je na turniru u Pagu gdje je osvojio prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji pobijedivši u finalu Stanislava Lošića iz Zagreba.

– Već sedmu godinu u dvorani OŠ Pag održava se turnir u povodu Oluje. Ove godine imali smo igrače iz Francuske, Bosne i Hercegovine, Indije, Austrije, Slovenije i Hrvatske koji su se nadmetali u četiri kategorije – amateri, seniori, seniorke i kadeti. Igralo se cijeli dan na devet stolova, a posebno se radujem velikom odazivu školaraca iz Paga. Jedan od ciljeva Saveza jest razviti stolni tenis na hrvatskim otocima – rekao je Zlatko Pospiš, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

Na turniru je zaigrao i jedan invalid u kolicima, Mladen Batinić iz Splita, i osvojio sjajno drugo mjesto među amaterima.

Ovaj put bez Rusa

- Stranci koji dođu na turnir ne odlaze kućama nakon finala. Većina njih ostane na otoku po sedam dana pa spoje ugodno s korisnim. Ove godine nisu nam došli dragi gosti iz Moskve, koji su bili prethodnih godina. Riječ je o skupini igrača među kojima je vlasnik jedne pivovare iz Moskve. Oni su znali iznajmiti kuću i ostati ovdje po mjesec dana – istaknuo je Zlatko Pospiš.

Pobjednici: Amar Sabegović (amateri), Iva Knezović (seniorke), Ravi (seniori) i Bakir Husremović (kadeti).

>>Ništa od medalje na kadetskom EP-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije