Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CROATIAN KNIGHTS

Hrvatski vitezovi u pohodu na London, Pariz, Milano...

21.12.2017.
u 19:05

Bono Bošnjak odlučio je formirati momčad za Svjetsku boksačku ligu (Hrvatski vitezovi) i to nakon što su od nje odustale zemlje poput SAD-a, Njemačke, Turske...

Hrvatski boksački savez prihvatio se najvećeg izazova od svog postojanja. Ambiciozni predsjednik Bono Bošnjak odlučio je formirati momčad za Svjetsku boksačku ligu (Hrvatski vitezovi) i to nakon što su od nje odustale zemlje poput SAD-a, Njemačke, Turske, Azerbajdžana...

Otkud li mu samo hrabrosti da se upusti u takvo što?

– Nikad nisam kalkulirao, već sam donosio odluke i išao za njima. S obzirom na to da smo došli do jedne razine, morao sam ići dalje, a to je bila Svjetska liga, nakon koje ćemo opet nastojati ići naviše. Neke od tih zemalja potrošile su se u organizaciji velikih natjecanja kao što je Njemačka potrošila pet milijuna eura za SP. Drugi su niz godina sudjelovali i plaćali strane boksače bez konačnog uspjeha. Financijska konstrukcija je teška, toliko zahtjevna da slabo spavam zbog toga, ali smo je zatvorili oko 90 posto. Svi će biti plaćeni na vrijeme i uvjeren sam da ćemo izdržati ne samo prvu već i drugu godinu, a ako budem i dalje predsjednik, nastojat ćemo nastupati i treću godinu, a u nižim kategorijama pomagat ćemo se s borcima iz Bjelorusije, Bugarske, Rumunjske... – objasnio je Bošnjak na kojeg se nadovezao boksački izbornik Leonard Pijetraj.

1/6

A čovjek koji za sobom ima pet svjetskih liga (dvije s Parizom, a tri s Astanom) dodao je ovo:

– Zemlje koje su odustale one su kojima je ispod časti da toliko ulažu, a ne uspiju. Recimo, Azerbajdžan je ulagao silne novce, a nije mogao ući u finale pa su procijenili da im se ne isplati trošiti novac i gubiti renome. S druge strane imate Indiju koja gubi sve mečeve, ali njima je od renomea bitnije da se njihovi boksači razvijaju kroz Svjetsku ligu.

A to je, očito, cilj i ove inicijative jer sam pogled na skupinu, a nju dijelimo s Engleskom, Francuskom i Italijom, podsjeća na Dinamove izglede u Ligi prvaka.

– Neću vas folirati i reći da je situacija sjajna, no nikad neću smatrati porazom mečeve u kojima su se dečki lavovski borili. Premda sam upravo ja najskeptičniji u našem izbornom timu jer znam čime raspolažemo, ako ne probamo, nećemo nikad znati gdje smo. Boksači smo i moramo ući u ring. Uostalom, nakon OI u Riju mnoge su zvijezde otišle u profesionalni boks pa će liga biti malo ravnopravnija nego dosad. Mi smo u daleko najtežoj skupini jer, da smo u azijskoj skupini koju čine Kina, Indija, Kazahstan i Rusija, mi bismo mogli biti među prve dvije momčadi, baš kao i u američkoj skupini u kojoj su Kolumbija, Kuba i Venezuela – kazao je Pijetraj.

Na predstavljanju projekta medijima, pored boksačke legende Željka Mavrovića koji se prihvatio posla direktora reprezentacija, sjedila su i dva generala koji će sada voditi mirnodopske bitke. General u miru Mladen Mikolčević bit će glavni menadžer tima, a HOS-ov general Ante Prkačin njegov sportski direktor i njihova će zadaća biti namiriti sredstva potrebna za funkcioniranje tima.

– Zbog velike koristi koju bi od ovoga projekta mogla imati, očekujemo puno ozbiljniju potporu države nego što je bila dosad. Zamislite koliko je to minuta promidžbe pred gledateljstvom u oko 200 zemalja. Uostalom, jedan prosječan košarkaški prvoligaš traži više nego cijeli boksački savez – istaknuo je Prkačin.

Premda se o konkretnim borcima jučer nije govorilo, može se očekivati da će svoje usluge ponuditi i oni koji su se već borili u Svjetskoj ligi kao što su Babić, Plantić, ali i profesionalci poput Čalića, kada Vitezovi budu nastupali u njegovoj Puli. Inače, prvi domaći nastup bit će 2. ožujka u Zadru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije