Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILIP HRGOVIĆ

Po kondiciju na Tenerife, a po sparinge u Njemačku

Filip Hrgović
Foto: Igor Kralj /PIXSELL
1/6
24.11.2017.
u 11:34

– Dobio sam obavijest od MORH-a da više nisam u vojnoj pričuvi, no ja sam im na svemu zahvalan jer su mi od 2011. naovamo dosta pomogli.

Treći profesionalni meč, hrvatski teškaš Filip Hrgović imat će 27. siječnja u Rigi, u istoj dvorani u kojoj je kao profić i debitirao.

– Priča se zasad o jednom Francuzu. Nakon dvotjednog odmora, već sam krenuo s laganim treninzima. Nakon zagrebačkog uvoda, otići ću na tri tjedna na Tenerife gdje ću imati bazične pripreme. Ondje će biti moj kondicijski trener Igor Čordaš zajedno sa svojom atletskom štićenicom Andreom Ivančević. Nakon toga sam dva tjedna u Zagrebu, a potom tri tjedna u Njemačkoj.

Filip Hrgović
1/5

Vjerovali ili ne, Hrgoviću će ovo biti prve bazične pripreme u karijeri izvan Zagreba.

Pripremao bih se u Zagrebu, a znao sam otići tjedan dana do Splita ili Beograda na sparinge.

Hoće li se u 2018. dogoditi njegov zagrebački nastup?

– Planiramo da to bude moja šesta profi borba, no prije nje preda mnom su još tri borbe pa ne mogu o tome nešto konkretno pričati. Što se mene tiče, Cibonina dvorana bila bi sasvim dobro poprište.

Za vrijeme dvotjednog odmora, Hrga je dosta medijski nastupao.

– Primijetio sam da je, nakon što sam postao profesionalac, zanimanje medija veće no prije. U WSB-u sam tukao pet puta jače protivnike, no kod tog profi boksa ljude pale priče o velikom novcu i utjecajnim ljudima koji se oko njega vrte.

Kad smo već kod novca, Filip je ostao bez svoje vojničke plaće, ali će zato dobivati potporu iz Olimpijske solidarnosti MOO-a.

– Dobio sam obavijest od MORH-a da više nisam u vojnoj pričuvi, no ja sam im na svemu zahvalan jer su mi od 2011. naovamo dosta pomogli. Vrijeme je za neke mlađe sportaše, kojima će to više značiti. Što se tiče olimpijske stipendije, nju dobivam jer imam ambiciju nastupiti na OI u Tokiju pa ću ići i na kvalifikacijske turnire.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije