Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA UČINKA

Hrvatski veznjaci u Primeri: Nepogrešivi Luka, učinkoviti Raketa i napredni Pašalić

Luka Modrić
Reuters/PIXSELL
04.05.2015.
u 19:52

Mnogi će nogometni znalci, poput legendarnog napadača los blancosa Raula, upravo Modrića istaknuti kao ključnog igrača Reala, čak i u usporedbi s 'vanzemaljcem' Cristianom Ronaldom.

Do kraja natjecanja u španjolskoj Primeri ostala su još tri kola, ali već se sada može reći kako su sva tri hrvatska veznjaka u ovom natjecanju - Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mario Pašalić - zaslužili da ih se na kraju sezone ocijeni vrlo dobrom ili čak odličnom ocjenom, piše Goal.

Luka Modrić, kojem će ovo biti treća sezona u madridskom Realu, još se prošle godine etablirao kao jedan od najvažnijih kotačića u stroju kraljevskog kluba, a mnogi će nogometni znalci, poput legendarnog napadača los blancosa Raula, upravo njega istaknuti kao ključnog igrača, čak i u usporedbi s 'vanzemaljcem' Cristianom Ronaldom.

Poput Modrića, i Ivan Rakitić doživio je konačnu potvrdu kao igrač najviše svjetske klase prošle sezone kada je kao kapetan momčadi odveo Sevillu do naslova pobjednika Europske lige. Na ljeto je bilo jedino pitanje koji će od euro velikana angažirati Rakitića za ovu sezonu, a na kraju je najkonkretnija bila Barcelona. Rakitić nije krio oduševljenje, a čini se kako nimalo nije pogriješio u odabiru.

Naposljetku, ovo je sezona velike afirmacije Marija Pašalića na europskoj nogometnoj sceni. Oni koji nogometna zbivanja prate malo pozornije nisu imali razloga sumnjati u Pašalićev uspjeh, jer riječ je o mladiću iznimne igračke, ali i osobne inteligencije (pokazao je to mnogo puta, najviše u razdoblju kada je još bio igrač Hajduka) , a uz to odličnih fizičkih i tehničkih predispozicija.

>> Detaljnu statistiku hrvatskih veznjaka u Primeri pogledajte na portalu Goal.com

>> Modrić je uz Ronalda najvažniji u Realu, bez njega nisu jednako snažni

Komentara 1

Avatar alberto_tomba
alberto_tomba
23:21 04.05.2015.

Pašalić sve pohvale, kao što sam i predvidio nakon onog prvog pogotka otvorila se "špina" i odblokirala se glava i samopouzdanje tog ofenzivnog nogometnog dragulja, pravi moderni vezni nogometaš sa izvanrednim napadačkim i trkačkim sposobnostima. O Luki i Raketi mimi se ne da o njima već znamo sve i koliko su dobri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije