Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korak do potpisa

Hrvatski tandem na San Siru: Marcelo uz Kovačića, Dinamu 8 milijuna eura!

Marcelo Brozović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
24.01.2015.
u 10:30

Englezi tvrde da je Wenger spreman pojačati ponudu za Marcela.

Bilo je pitanje dana kada će Marcelo Brozović (22) spakirati kofere u La Mangi i iz Dinamova španjolskoga kampa otisnuti se na neko novo odredište. Naime, jučer su Dinamo i milanski Inter postigli dogovor o transferu hrvatskoga reprezentativca na San Siro, no ništa još nije potpisano jer se čeka da Interov predsjednik Erick Thohir sleti u Milano i udijeli svoj blagoslov.

Indonezijski gazda navodno danas dolazi u Italiju pa bi za njim iz Španjolske trebao doletjeti i Marcelo "turopoljski" i priključiti se novim suigračima. Naravno, prije toga dogovoriti svoje uvjete, obaviti liječnički pregled i popiti kavu u Interovu "caffeu Balkan", s Handanovičem, Vidićem, Kuzmanovićem, Kovačićem i Shaqirijem, a tek se onda staviti na raspolaganje treneru Manciniju.

Ugovor do 2019. godine

Dinamo će u ovom poslu inkasirati osam milijuna eura, a imat će pravo i na bonuse od Brozovićevih nastupa za Inter te čak i na postotak u sljedećem transferu. Inter je svoj proračun za pojačanja za ovu sezonu već ispucao pa Brozovića do ljeta uzima na posudbu, uz obvezu kupnje od lipnja. Marcelova primanja u Interu ne bi bila manja od milijun i pol eura po sezoni, a ugovor bi vrijedio do 2019. godine.

Naravno, ovo treba uzeti s rezervom sve dok Dinamo i Inter ne ovjere ugovore. Naime, na Otoku se opet počelo šuškati kako Arsenal ne miruje i kako će Wenger u fotofinišu pokušati Talijanima preoteti Marcela...

Prođe li posao s Interom, Mamić bi u zimskom prijelaznom roku Dinamu priskrbio čak 12 milijuna eura (Čop je prodan za četiri milijuna) s kojima će na ljeto u novu nabavu, a na Čizmu je poslao već petoga igrača Dinama u posljednje dvije godine. Prije Brozovića u Italiju su prodani Kelava (kojemu se na Apeninima izgubio svaki trag), Kovačić, Vrsaljko i Čop. Od bivših dinamovaca tamo je još i Badelj. Sada se broj Hrvata u prve dvije talijanske lige popeo čak na 24!

Marcelo Brozović, dečko iz turopoljskog mjesta Okuje, uspon je počeo u Hrvatskom dragovoljcu. Još u pionirima kluba iz Sigeta trener Željko Kopić uočio je obrise "novoga Modrića", štrkljavoga, pokretljivoga, inteligentnoga vezista, s očima na zatiljku i nagovijestio novu veliku zvijezdu. Marcelo je u dvije godine strelovito napredovao doguravši do statusa stožernoga igrača Dinama, ali i čvrstoga oslonca nacionalne momčadi. Kod Nike Kovača eksplodirao je u mladoj reprezentaciji pa ga je izbornik počastio pozivom na SP i stavio ga u igru protiv Brazila. Ambijent u Sao Paulu i suparnik nisu ga impresionirali, dapače, pa se Marcelo etablirao kao standardni član udarnih 11. Čak je iz prve momčadi vatrenih izgurao svoga novoga suigrača Kovačića.

Bio je DJ Marsel

Teško bi se za Brozovića moglo reći da je u Dinamovoj svlačionici bio lider. Tih i samozatajan dečko, turopoljski mudrac odmjerenih istupa bez kojega Zoran Mamić nije mogao zamisliti momčad za Europu. Njegovim odlaskom otvara se ogroman krater u sredini terena. U proljetnom dijelu prvenstva to će značiti potpunu afirmaciju 18-godišnjega dragulja Ante Ćorića, ali za Ligu prvaka trebat će im prekaljeniji vezni igrač.

Marcelo ima stopalo osnovnoškolca, nosi kopačke broj 41,5, a kao 18-godišnjaka neki su ga znali i kao DJ Marsela. Njegov glas pojavljuje se u spotu Car repera Šaguda...

Marcelo će biti četvrti hrvatski igrač u Interu nakon Darija Šimića, Marka Livaje i spomenutoga Matea Kovačića. Inter je tek devetoplasirana momčad Serije A, a u Europskoj ligi probio se u šesnaestinu finala. Marcelo u tom natjecanju ne bi imao pravo nastupa.

>> Interu treba Brozović! Po svemu je bolji od konkurenta

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije