Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO DO PARIZA?

Hrvatski rukometaši još nisu osigurali kvalifikacije za Olimpijske igre, a sada moramo čekati

Malmo: Susret Danske i Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu
Foto: PIXSELL
1/5
30.01.2023.
u 21:45

Što se tiče plasmana na Igre u Pariz, dvije su se reprezentacije već izravno plasirale – Francuska kao domaćin i Danska kao finalist Svjetskog prvenstva.

Trijumfom Danske završeno je Svjetsko prvenstvo u rukometu. Što se tiče plasmana na Igre u Pariz, dvije su se reprezentacije već izravno plasirale – Francuska kao domaćin i Danska kao finalist Svjetskog prvenstva.

Za sada će domaćini kvalifikacijskih turnira biti Španjolska, Švedska i Njemačka. Naravno, ako netko do ova tri domaćina bude europski prvak, domaćin će biti Norveška, šestoplasirana reprezentacija na ovom SP-u.

Hrvatska će morati čekati godinu dana da bude i sto posto sudionica jednog od triju kvalifikacijskih turnira. To se jedino neće dogoditi ako Egipat na domaćem parketu u siječnju 2024. godine ne bude prvak Afrike ili ako europski prvak bude neka od reprezentacija koje su se plasirale od desetog mjesta pa nadalje na ovom SP-u.

Dakle, Island, Srbija, Nizozemska... Naši rukometaši imaju i priliku izbjeći kvalifikacijski turnir budu li prvaci Europe u Njemačkoj. Izravni plasman na OI može donijeti i treće mjesto na EP-u, budu li u finalu igrale Francuska i Danska, što nije nemoguće.

Komentara 1

NO
Nostromo
23:35 30.01.2023.

Kauboji zaboravite olimpijske igre. Vi ste svoje uz izbornika odigrali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije