Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA NOVCA

Rukometne legende o napretku: S ovim ulaganjem u sport nema budućnosti. Ne piše nam se dobro

RTL Screenshot
30.01.2023.
u 08:13

'Treba više ulagati u naš sport. Treba nam bolja infrastruktura. Bez toga ne možemo, jer ako nemaš dovoljan broj sati, treninga, ne možeš napredovati. Liga mora biti jača' izjavio je Metličić

Bivši rukometni reprezentativci Petar Metličić, Drago Vuković i Goran Šprem prokomentirali su na RTL televiziji nedavno završeno svjetsko prvenstvu u rukometu na kojem su kauboji zauzeli razočaravajuće deveto mjesto. Danska je u pravom klasiku porazila Francusku 34:29 i tako osvojila treće zlato u nizu što još nije pošlo niti jednoj selekciji u povijesti. 

- Ulaganje u sport je kod nas svedeno na nivo u kojem nema budućnosti. Ne piše nam se dobro ako se to ne promijeni. Ovi rezultati Danske, Francuske nisu od ove godine, nego od zadnjih 10, 15 godina. Naš pad... Spominju se dvorane koje su sve samo ne rukometne. Financiranje trenera, rad s mladima, bez toga nema ni sporta. Rukomet ima potencijala, on je naš tradicionalni loptaški sport i veseli nas već 30 godina od osamostaljenja. Žao mi je da o ovome mi moramo razgovarati jer smo sportaši koji su to prošli i znamo koliko je to lijepo. Ali bez ulaganja nema ničega. Pokretač svega su financije - smatra Goran Šprem. 

- Treba više ulagati u naš sport. Treba nam bolja infrastruktura. Bez toga ne možemo, jer ako nemaš dovoljan broj sati, treninga, ne možeš napredovati. Liga mora biti jača... To je uvijek naša klasična priča koju pričamo 10, 15 godina. Nismo iskoristili val boljih rezultata u zadnjih 25 godina, mi uvijek improviziramo i nadamo se da će se pojaviti netko. Ostaneš tako bez resursa, ostaneš suh, ne možeš više ništa izmisliti. Trebaju nam jasne ideje da dođemo do toga. Moramo biti gladni, siroti i nikakvi da bi uspjeli. Godine prolaze, sve se mijenja i moramo se pomaknuti - rekao je Petar Metličić, dok je Drago Vuković napomenuo:

- Treba naći prave trenere koji će trenirati djecu, ne za dvije tisuće kuna. Teško će netko pristati raditi posao za tu plaću. I moramo napraviti neki sistem. Ako želimo igrati 5-1 obranu trebamo trenere koji će objasniti djeci, pa da generacije prođu i da oni onda znaju taj sistem. To nije lako. 

 

Komentara 1

Avatar southman
southman
08:39 30.01.2023.

Kakva je.ena ulaganja ?? Svako selo ima dvoranu. ali neće nitko da trenira. U moje vrijeme se treniralo na betonu pa je bilo toliko djece da si mogao osnovati 3 rukometna kluba a danas ih nema za jedan. Djece je manje a i ono što ih ima neće nitko da trenira. a i zašto bi kad su treneri i u kadetima opterećeni rezultatima. Klub u kojem mi je dijete trenirao rukomet na kadetskom prvenstvu osvojilo 7. mjesto a pola ekipe nije odigralo niti minute . I sutra bi ta djeca opet trebala doći na treninge i plaćati ih !? Da treniraju a da ne igraju. Naravno da neće . od cijele generacije ostalo ih samo 2-3 u rukometu i poslije 15. g. I onda je problem infrastruktura !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije