Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETRA PEZELJ

Hrvatska reprezentativka optimistična: Favoritkinje smo, imamo volju, želju i energiju

Zaprešić: Kvalifikacijska utakmica za žensko nogometno EP, Hrvatska - Švicarska
Marko Prpic/PIXSELL
29.11.2021.
u 17:32

U petoj utakmici prije tri dana Hrvatska je osvojila prvi bod odigravši u Puli 0:0 s Litvom. Svjetsko prvenstvo 2023. za nogometašice će se održati u Australiji i Novom Zelandu.

Hrvatske nogometašice sutra u Puli igraju utakmicu 6. kola kvalifikacija za SP 2023. protiv Moldavije, a reprezentativka Petra Pezelj smatra da smo mi favoriti. 

- Mislim da smo favoriti jer imamo volju, želju i energiju. Fali nam samo malo samopouzdanja da uzmemo ta tri boda - izjavila je Petra Pezelj , istaknuvši kako misli da je u sutrašnjoj utakmici "sve na našoj strani jer se igra na domaćem terenu".

- Nitko nije lagan protivnik, sve respektiramo. One su dosta agresivne, ali ako se budemo zatvarale na vrijeme mislim da nećemo imati problema. Mislim da ćemo napokon osvojiti ta tri boda jer je stvarno vrijeme za to - dodala je.  

- Moramo više poraditi na završnici i nadamo se da će u sljedećoj utakmici biti više mirnoće i da ćemo postići taj pogodak i uzeti tri boda - nadovezala se Pezelj.

Izbornik Nenad Gračan vjeruje da će njegove igračice dati sve od sebe za konačno osvajanje tri boda.

- Sve će pokušati napraviti da pobijedimo. Protiv Litve su pokazale da postoji kvaliteta, ali  bitno je da cure budu što hrabrije u završnici, da što više cura dođe u završnicu i da tako budu opasnije - rekao je izbornik.

Da je bolja završnica nešto čemu teže potvrdila je i Anela Lubina.

- Pripremamo se u fazi završnice. Protiv Litve nismo zabili gol iako smo bili bolja ekipa i nismo uspjele pobijediti - rekla Lubina.

Utakmica 6. kola skupine G Europskih kvalifikacija za SP nogometašica između Hrvatske i Moldavija igra se na stadionu Aldo Drosina u Puli s početkom u 17 sati.

U prva četiri nastupa tijekom rujna i listopada hrvatske nogometašice doživjele su četiri uvjerljiva poraza, dva od Italije te po jedan od Švicarske i Rumunjske pa se bez ijednog boda i s gol-razlikom 0-15 nalaze na dnu ljestvice skupine G. U petoj utakmici prije tri dana Hrvatska je osvojila prvi bod odigravši u Puli 0:0 s Litvom. Svjetsko prvenstvo 2023. za nogometašice će se održati u Australiji i Novom Zelandu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije