Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUŠEVLJAVA

Hrvatska mlada nada ide dalje na Wimbledonu! Na korak do same završnice

Facebook
Autori: Vecernji.hr, Hina
06.07.2022.
u 15:25

U četvrtfinalu mladi će hrvatski tenisač igrati protiv Švicarca Kiliana Feldbauscha, inače šestog nositelja. U osmini finala Feldbausch je svladao Blockxa iz Belgije sa 6-7(5), 6-2, 6-0.

Novu pobjedu upisao je 17-godišnji hrvatski tenisač Mili Poljičak koji se plasirao u četvrtfinale juniorskog dijela turnira u Wimbledonu. Splitski tenisač pobijedio je sa 6-2, 7-5 Amerikanca Sebastiana Gorznyja u osmini finala.

Meč je počeo breakom Hrvata, inače petog juniora na svijetu, nakon čega je Poljičak još jednom uzeo servis suparniku za vrlo lakih 6-2 u prvom setu.

U uvodnom gemu drugog seta Amerikanac se nekako izvukao iz problema, no break je Poljička uslijedio kod 1-1. Ipak, Gorzny se nije predavao te je vratio izgubljeni servis kod 2-3 i potom je svaki tenisač držao svoj početni udarac do 5-5.

Tada Poljičak radi ključni korak prema pobjedi. Koristi drugu break loptu u tom gemu za vodstvo 6-5 i potom osvaja servis gem za pobjedu bez izgubljenog poena.

Ukupno je Poljičak iskoristio četiri od čak 12 break šansi, dok je Amerikanac imao tri takve prilike i iskoristio je samo jednu.

U četvrtfinalu mladi će hrvatski tenisač igrati protiv Švicarca Kiliana Feldbauscha, inače šestog nositelja. U osmini finala Feldbausch je svladao Blockxa iz Belgije sa 6-7(5), 6-2, 6-0.

Podsjetimo kako je Poljičak prošle godine igrao četvrtfinale juniorskog Wimbledona gdje ga je zaustavio kasniji pobjednik Amerikanac Samir Banerjee.

Komentara 1

АН
анте
15:37 06.07.2022.

Ovaj mali debeljko će biti dobar, kao Jokić u košarci. Samo šunka, ništa fast food!😃

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije