Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA MARIJA CVITANOVIĆ

Hrvatska je zrakoplov koji juri na mlazni pogon i para uši svim reprezentacijama na Euru!

Mario Cvitanović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/11
22.06.2016.
u 09:35

A sljedeći protivnik, ma koga je to danas uopće briga - i oni sami znaju da su protiv nas naje...

Hrvatska juri na mlazni pogon. Ova Hrvatska nije Renault, Mercedes, niti Ferrari, ova reprezentacija je avion koji probija zvučni zid i para uši svim reprezentacijama na Euru.

Krenuli smo u utakmicu pomalo stidljivo i s određenim respektom prema furiji. To je rezultiralo i ranim primljenim pogotkom. Neuspjeli presing i široko postavljena ekipa poslastica je kakvu Španjolci ne propuštaju. Kako je vrijeme prolazilo i mi smo sve više hvatali sigurnost i otpuštali kočnice. U drugom dijelu vidjeli smo pravu Hrvatsku, agresivnu i opasnu za svakog protivnika pa tako i za aktualne europske prvake.

Rotacije unutar ekipe donijele su stabilnost, nigdje nije curilo i djelovali su kao da im je "stota" za reprezentaciju. Jako je bitno za ekipu i sve pojedince ove reprezentacije da se osjećaju bitni u svakom dijelu turnira, da nisu samo "navijači". Od novih mi se jako svidio Kalinić koji je "davio" španjolsku zadnju liniju, odlagao loptu za naše vezne i krilne, zabio gol – ne možemo tražiti više.

U određenim situacijama imali smo problema s niskom zonom u svojih 20 metara, slabije smo pritiskali igrača sa loptom i Španjolci su tu dosta dobro vezali, ali i bili nekonkretni. I gol i jedanaesterac dogodili su se upravo iz tih grešaka. 

Hrvatska voli igru i voli pobjede, voli napadati i biti hrabra, hrabra kao u dva visoka presinga u prvom poluvremenu i dvije stopostotne šanse Rakitića i Kalinića. Hrvatska stvara najviše šansi i naše su utakmice najzanimljivije na turniru, činjenica je koju teško da netko može osporiti. Španjolci su imali tri puta više dodavanja (cca. 600-200), ali bez konkretnih šansi. S druge strane mi kad krenemo u tranziciju tada je spašavaj se tko može. Kada koristimo naše potencijale, a to su konkretno, okomito i jednostavno - djelujemo moćno i problematično za svakog protivnika.

Naša tranzicija nakon osvojene lopte i hvatanje Španjolaca na čistini otkrilo je svu našu moć i sve slabosti furije, igrača koji igraju u top klubovima. Ako ćemo tražiti dlaku u jajetu u našoj veličanstvenoj pobjedi onda su to neforsirane pogreške u dodavanju. Znalo se dogoditi da prebrzo gubimo loptu jer se nismo kretali dovoljno bez lopte. Uzrok se može tražiti u rotaciji igrača i izostanku Modrića koji spaja sve linije ekipe.

Sergio Ramos će sanjati Hrvatsku, "pedro" je izgubio Kalinića kod prvog gola i promašio jedanaesterac kod 1:1.  

Ako je Ramos tragičar onda je Perišić junak nad junacima. Lakoća kojom je prolazio kraj bekova i stopera Reala i Barcelone je fascinantna. Djeluje kao Usain Bolt protiv trkača na Hanžeku. Juri kao kroz čunjeve i onda zabija lijevom, desnom, asistira - ne zna niti on sam je li ljevak ili dešnjak. Ne bi me čudilo da ovoga ljeta ne počne pripreme s Interom i da za njega dođe ponuda od bar 50 milijuna eura.

I za kraj ono najbitnije, Hrvatska se ponovno vratila na pobjednički kolosijek. Pobjeda ostvarena na terenu i na tribinama nije donijela samo tri boda i prvo mjesto na tablici, donijela je zanos i energiju koja će beskrajno značiti svima koji igraju, navijaju i žive za uspjeh naše reprezentacije. A sljedeći protivnik, ma koga je to danas uopće briga - i oni sami znaju da su protiv nas naje...

Komentara 20

Avatar navijač
navijač
09:55 22.06.2016.

Repka je najjači hrvatski brend - definitivno !

VM
vt.mt
10:35 22.06.2016.

Neka pati koga smetaaaa ;)))

ĆU
ćuprija
11:08 22.06.2016.

idemo lajk za Mamića !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije