Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transferi posvuda

Hrvati na meti europskih divova: Feyenoord šalje treću ponudu za Ivanušeca; Mourinho želi Sosu

Zagreb:  Dinamo i Gorica na Maksimiru igraju zadnje, 36. kolo HNL-a
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
19.07.2023.
u 08:00

Nizozemski mediji pišu da se očekuje treća ponuda za Luku Ivanušeca, Feyenoord i Dinamo mogli bi se naći na devet milijuna eura. Zanimljiva ponuda stigla je i na adresu vratara U-21 hrvatske nogometne reprezentacije Dominika Kotarskog (23) za kojeg Nijemci tvrde da je želja münchenskog Bayerna

Ako je netko od hrvatskih nogometaša procvao prošle sezone, to je onda Luka Ivanušec (24). U drugom je dijelu sezone pozornost skrenuo na sebe. Od prosječnog igrača, nametnuo se u redove onih Dinamovih najvrednijih, a uspio je zadiviti i izbornika vatrenih Zatka Dalića koji ga je zvao na završnicu Lige nacija.

I sve to vrlo opravdano. Njegove dobre igre, forma i uzlazna putanja kumovale su tome da je zapeo za oko mnogim klubovima. U ovom prijelaznom roku najviše se koketira s Feyenoordom koji bi mogao poslati treću ponudu u Zagreb.

GALERIJA Fifa objavila dokumentarac o vatrenima: Čudesna momčad dokazala da je Hrvatska nogometna velesila

Zagreb:  Dinamo i Gorica na Maksimiru igraju zadnje, 36. kolo HNL-a
1/8

Sosa u Romu?

Nizozemski mediji pišu da je prva ponuda prvaka Nizozemske bila sedam milijuna eura, druga osam milijuna eura uz neke bonuse, a ovih dana očekuje se da će u Maksimir stići i treća ponuda. Pitanje je hoće li i ta biti odbijena s obzirom na to da Ivanušec ugovor s Dinamom ima do 2026. godine pa tu ima prostora za pregovore.

Portal 1908.nl. navodi kako bi se Dinamo i Feyenoord mogli naći na devet milijuna eura odštete za Ivanušeca.

Zanimljiva ponuda stigla je i na adresu vratara U-21 hrvatske nogometne reprezentacije Dominika Kotarskog (23). Naime, novinar njemačkog Sky Sportsa Florian Plettenberg tvrdi da je ovaj mladi Hrvat želja münchenskog Bayerna.

VEZANI ČLANCI:

– Ovaj 23-godišnjak iz PAOK-a novi je igrač na listi Bayerna! Neki šefovi u klubu imaju vrlo visoko mišljenje o njemu. U tijeku su rasprave unutar kluba. Kotarski je jedan od mnogih opcija za poziciju golmana uz Giorgija Mamardashvilija. Bayern još nije donio konačnu odluku oko Sommera i Nübela – tvrdi Plettenberg.

Manuel Neuer prvo je ime u bavarskom klubu, no tijekom odmora nakon Svjetskog prvenstva u Kataru slomio je nogu i njegova sezona tada je bila gotova.

Ne treba biti ni čudo što Bayern skautira mlade i talentirane golmane kao što je Kotarski. No, ugovor s PAOK-om ima do ljeta 2026. godine, a prema Transfermarktu vrijedi 2,5 milijuna eura.

VEZANI ČLANCI:

Još jedan hrvatski reprezentativac možda je pred transferom. Borna Sosa mogao bi u redove Rome. Naime, standardni lijevi bek talijanske reprezentacije Leonardo Spinazzola trebao bi uskoro napustiti Romu pa rimski klub traži zamjenu. Prema pisanju nekih talijanskih medija, to bi mogao biti Sosa koji je ugovorno vezan za Stuttgart do kraja sezone 2025. No, transfer bi mogao biti realiziran za 15 milijuna eura.

Brodiću ponuda iz S. Arabije

Zanimljivu ponudu dobio je i napadač Varaždina Fran Brodić (26) i to ni manje ni više nego iz Saudijske Arabije, hit-destinacije ovog prijelaznog roka. Naime, stigla mu je ponuda tamošnjeg prvoligaša Khaleej FC-a. Brodić je prošle sezone odigrao 35 utakmica, zabio je 13 golova i upisao tri asistencije, a prema Transfermarktu, vrijednost mu se procjenjuje na milijun eura.

VIDEO Bjelica o mogućem dolasku hrvatskih igrača u njegov klub: Livaja ni pod koju cijeni ne bi napustio Hajduk

Komentara 1

PA
partijaner
13:56 19.07.2023.

ako dinamova uprava ne može za jednog igrača kao Ivanušec dobiti 15 mil.eura, onda nema pojma i treba dati ostavke! maminjo bi ga prodao za te pare bez da trepne, a nizozemci bi se hvalili kako su super prošli, a ovi sad ne mogu dobiti za takvu klasu igrača niti 10 mil.eura?!?? pa hajduk več prodaje igrače za te novce, a dinamo prodaje ispod cijene top igrače???? užas.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije