Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNAŠAO SE ZBOG HRVATSKE

Hrvata otjerali iz bizarnih razloga, a publika je za njim zaplakala: Ocrnili su me i prevarili. Izmislili su to!

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Argentina - Hrvatska
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
24.11.2021.
u 07:00

"Da je trebalo, išao bih i na pregled u Brest, ali oni su očigledno odlučili da me maknu kako bi doveli drugog vratara odmah na polusezoni"

Ivan Pešić (32), hrvatski rukometni vratar, jučer je potpisao za Stuttgart u kojem će braniti do kraja ove sezone. To je Ivanu tek peti klub u karijeri, a sljedeće sezone će i šesti jer je već prije potpisao za francuski Nantes. Angažman u Stuttgartu nije bio planiran. Trebao je Pešić odraditi dio kraja sezonu u Meškovu.

Nisu mi dali pregled

– Kada sam se vratio sa zadnjih reprezentativnih pripremama, u Brestu me dočekalo neugodno iznenađenje. Naime, rekli su da imaju medicinski izvještaj po kojem nisam sposoban braniti. Ostao sam u čudu jer nikad nisam bio pred medicinskom komisijom kluba niti sam obavio liječnički pregled na temelju kojega bih takvo nešto mogli imati. Istina, imam problema s leđima, ali 30 posto igrača ima tih problema. Nije to nešto zbog čega ne bi mogao braniti. Uostalom, u klubu je bilo puno sličnih slučajeva pa nitko nije dobio otkaz preko noći – rekao je Pešić.

Vidljivo je da ste jako razočarani?

– Kako i ne bih. U klubu sam proveo osam i pol sezona. Nije to malo vremena. Mogli smo se sve lijepo dogovoriti, ljudski. Ovako, ispalo je da su me nepotrebno ocrnili. Nakon što je izašla ta informacija zvali su iz Francuske i raspitivali se što se događa. No, zvalo je i puno drugih osoba i svakome sam pojedinačno morao objašnjavati da su me prevarili. Uostalom, kako je moguće da sam prošao liječnički pregled u Stuttgartu? Da je trebalo, išao bih i na pregled u Brest, ali oni su očigledno odlučili da me maknu kako bi doveli drugog vratara odmah na polusezoni. Naravno da sam se pokušavao nekako dogovoriti da odradim ugovor do kraja, a oni su samo govorili kako nisam sposoban za rukomet jer eto oni imaju taj famozni medicinski izvještaj – kaže Pešić.

25.01.2021., sportska dvorana stadiona Kairo, Kairo, Egipat - Svjetsko rukometno prvenstvo, skupina 2, Danska - Hrvatska. Ivan Pesic Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Mogli su vas ostaviti da barem protiv PPD Zagreba odradite oproštajnu utakmicu. Ovako, sjedili ste na tribinama...

– Kada je službeni spiker u dvorani rekao kako odlazim i kako više neću braniti, svi su ustali, počeli pljeskati,a pola gledatelja pustilo je suze. To je za mene bilo nešto predivno. Znao sam da me navijači vole, ali da će zbog mene zaplakati, to nisam očekivao.

U kratko vrijeme spakirali ste sve stvari i otišli prvo do Zagreba, a onda u Stuttgart?

– Da, više me ništa ne veže za Brest. Tamo se više ne trebam vraćati, osim ako me rukometni putevi opet tamo ne odvedu. Recimo sljedeće sezone s Nantesom ako moja buduća momčad uopće izbori nastup u Ligi prvaka. Kako nisam imao tako puno stvari selidba je bila bezbolna. U Stuttgartu neću nositi puno stvari jer već za šest mjeseci idem dalje, u Nantes. Moram se posebno zahvaliti klubu Stuttgartu što mi je izašao u susret. Jer, da bi ostao kandidat za reprezentaciju Hrvatske za Europsko prvenstvo koje 13. siječnja počinje u Mađarskoj, morao sam brzo naći novi klub gdje ću braniti. Sad, kada ću debitirati, ovisi o protokolu koliko će me brzo uspjeti registrirati. Možda ću braniti već za ovaj vikend, a ako ne, onda onaj sljedeći sigurno. Stuttgart ima tri vratara. Tu je Slovenac Primož Prost i jedan njihov mladi vratar. Nadam se da ću svojim obranama pridonijeti da klub ostane u Bundesligi – istaknuo je Pešić.

Stuttgart je trenutačno 17. od 18 klubova, sa samo pet osvojenih bodova u 11 utakmica. No, primjerice 14. Burgdorf ima samo bod više.

"Plinarima" dajem prednost

Večeras u zagrebačkoj Areni vaš, sad već bivši klub, gostuje kod PPD Zagreba?

– Mislim da će biti jako slična utakmica kao u Brestu prošli tjedan kada je završilo bez pobjednika. Malu prednost ipak dajem "plinarima" jer igraju na domaćem parketu. Jasno je da ona momčad koja pobijedi ima velike izglede da uhvati osminu finala. Pobijeđeni će izgubiti sve šanse za prolaz među 16 najboljih. Lani je Meškov bio jako dobar u Ligi prvaka, a ove sezone je očajan, sa samo jednim osvojenim bodom. U redu, otišao je jedan velik broj igrača, a ovi novi koji su došli još se nisu ni uigrali ni snašli. Opet, budžet kluba prilično je velik, puno veći od PPD Zagreba mi na kraju krajeva Meškov u rosteru ima nekoliko sjajnih igrača među kojima prednjači Slovenac Skube koji trenutačno može igrati u bilo kojoj TOP momčadi Europe – zaključio je Pešić koji će večernji susret Lige prvaka između PPD-a i Meškova pogledati na televizoru, iz neke udobne fotelje u njemačkom hotelu.

Komentara 2

CH
Chicano
13:32 24.11.2021.

Pešo idemo dalje i samo jako.Pozdrav od tvojih Senjana.

DM
drazen.muhvic
08:27 24.11.2021.

Znači Meškov je ove sezone očajan u Ligi prvaka, ali Pešić je u tim tekmama bio fenomentastičan. I samo zato je dobio vritnjak...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije