Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPORNOST SE ISPLATI

Vrhunski i bez bubrega: Hrvatskog vratara klub se odrekao, ali pronašao je sreću u Njemačkoj

Novigrad: Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala prijateljsku utakmicu protiv Slovenije
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
18.11.2021.
u 16:18

Debi na vratima Stuttgarta naš vratar trebao bi imati 25. studenog u gostima kod Erlangena koji nje trenutno na sredini tablice.

Ivan Pešić, hrvatski rukometni vratar, broji posljednje dane u Brestu. Nakon što je osam godina branio boje bjeloruskog Meškova, klub mu se zahvalio prije vremena.

Naime, Pešić je već ranije potpisao za francuski Nantes, no u Meškovu su se snašli i našli mu zamjenu dok je naš vratar bio s reprezentacijom na pripremama u Poreču. Izlika im je bila Pešićeva navodna ozljeda. 

Kako ne bi ostao bez kluba, pa tako i bez angažmana u reprezentaciji hrvatske za predstojeće Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj, Pešić je brzo pronašao novi klub. Do kraja sezone branit će u njemačkom Stuttgartu, klubu koji se grčevito bori za ostanak u Prvoj ligi.

Ivan Pešić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Debi na vratima Stuttgarta naš vratar trebao bi imati 25. studenog u gostima kod Erlangena koji nje trenutno na sredini tablice. 
Ivan Pešić karijeru je počeo u Zametu iz Rijeke iz kojeg je otišao u Veszprem gdje je 2009. godine doživio nesreću. Samo tjedan dana nakon završetka SP-a, na kojem je Hrvatska bila druga, u Veszpremu je skupina huligana napala tamošnje rukometaše među kojima je bio i Pešić.

Teško su ozlijeđeni upravo Pešić i Šešum, dok je njihov suigrač Marian Cozma od posljedica napada preminuo. Rukometaši su u jednom noćnom klubu slavili rođenje suigračevog djeteta, a onda ih je napalo 30-ak huligana.

Tada 19-godišnji Pešić ga je pokušao obraniti pa je uboden u leđa, dok je Šešum zadobio frakturu lubanje. Pešić je od posljedica napada izgubio bubreg, no uspio se oporaviti i napraviti veliku karijeru koja još traje.

Nakon oporavka branio je u PPD Zagrebu, pa Mariboru odakle je došao u Meškov gdje ostao sve do ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije