Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U karanteni

Hrvat u žarištu pandemije: 'Kćerkica ima 18 dana, a još je nisam vidio...'

Rok Stipčević
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
27.03.2020.
u 07:00

Čak i da sad mogu do Zadra, mislim da to ne bi bilo pametno, kaže Rok Stipčević

Iz totalne karantene u Bologni, koja traje već više od dva tjedna, javio nam se naš košarkaš Rok Stipčević (33, 186 cm), razigravač prvoligaša Fortituda, koji se dobro nosi s izolacijom, ali i odvojenošću od obitelji, u kojoj je 9. ožujka stigla prinova.

Srećom, Rok je još 13. veljače procijenio da je puno bolje da njegova trudna supruga s četverogodišnjom kćerkicom Sienom krene put domicilnog joj Zadra i da ondje i rodi Kiaru.

>> VIDEO Podrška hrvatskih sportaša

– Nazvao sam suprugina oca, koji je došao po njih s prvotnom idejom da doma budu kratkoročno, no vrlo brzo smo postali svjesni da je za sve njih sigurnije da su u Zadru. Ako netko treba biti izložen, neka sam to ja. Uostalom, moji roditelji imaju 75, odnosno 65 godina pa, čak i da mogu do Zadra, ne bi sada bilo pametno to učiniti. A razmišljao sam kako to izvesti, no moj poslodavac ipak od mene očekuje da budem na raspolaganju kada bude ponovno moguće trenirati, a da odem u Hrvatsku, moglo bi mi se dogoditi da iz nje ne mogu izaći.

S obitelji preko videopoziva

Kao i svakom brižnom ocu, i Roku nedostaje maženje sa svojim curicama, druženje sa suprugom i roditeljima, no situacija je izvanredna, a on je uvijek bio više “marinac” nego običan sportaš.

– Vidim se sa svojima preko WhatsApp videopoziva, a Siena me nazove kada joj netko treba dopustiti da papa čokoladu. Dirne me to, no jako je puno ljudi s težom sudbinom od moje pa ne razbijam glavu. Uostalom, naši djedovi i bake, a potom i roditelji, preživjeli su rat pa i mi moramo ovo. Proći će i ova nevolja.

Da bi mu nevolja što brže prošla, Rok ne prestaje trenirati.

– Tjelovježba je uvijek bila moj stil života. Prestat će i ovo i treba tijelo održati spremnim za treninge koji će tada uslijediti. Opet ćemo mi igrati košarku. Uključio sam maštu pa se katkad sam sebi čudim kako to sve vježbam i što sve pri tome koristim, a to su ormari, vaze, gitara, boce vode... Jako sam inovativan, osmislio sam vježbe kakve teorija tjelovježbe dosad nije poznavala. Neki sam dan pokušao improvizirati uteg s drškom metle na čije sam krajeve trakom zalijepio velike boce vode pa mi je ta drška puknula. Radim dosta vježbi i vlastitim tijekom kao što su trbušnjaci, leđnjaci, marinci, izdržaji poput planka i slično. Ja nisam najtalentiraniji na svijetu, ali moja mi je radna etika omogućila da doguram dovde, tu gdje sam sad.

I dalje pazi na prehranu

Kakva je situacija u Bologni iz perspektive nekog tko je “zatočen” u svoja četiri zida.

– Građani smiju otići samo do najbliže trgovine ili ljekarne. Policija je na svakom uglu i ako vas zaustave i uvide da ste imali bližu trgovinu ili ljekarnu u odnosu na vašu adresu stanovanja, mogu vas kazniti. U trgovinu još i možete ući bez maske, dakako ako držite određeni razmak, ali ne i bez rukavica. U mom, prilično velikom supermarketu, istovremeno smije boraviti samo 15 ljudi. Srećom, u trgovinama nema nestašica. Možda nećete naći najkvalitetnije crveno meso, sushi ili bocu vrhunskog vina, ali osnovnih potrepština ne nedostaje.

U režimu prehrane, na koju također pazi da se ne udeblja, pomaže mu i jedan navijač njegova Fortituda.

– Gazda restorana za koji pouzdano znam da drži do najviših higijenskih standarda navijač je našeg kluba pa mi oni dostavljaju ručak. Ja platim mobitelom, a oni mi ostave ispred vrata. Doručak i večera su pak u vlastitom aranžmanu – ispričao nam je spartanac Stipčević.

"Zajedno za Zagreb"

Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

"Hrvatska protiv koronavirusa"

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije