Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVANJE Ovo je četvrti naslov prvaka koji su osvojili varaždinski hrvači. No, po prvi puta u povijesti hrvači Vindije uspjeli su obraniti naslov najbolje momčadi.

Hrvači Vindije novi su prvaci Hrvatske

24.11.2008.
u 15:44

Još jednim odličnim nastupom u Petrinji protiv Gavrilovića, hrvači Vindije stigli su do druge pobjede u finalu prvenstva Hrvatske, koja im je donijela novi naslov prvaka! Nakon 4:3 pobjede pred domaćim navijačima, Varaždinci su u drugom susretu bili još uvjerljivi, te su pobjedom od 5:2 drugu godinu za redom podigli pobjednički pehar.

Možemo biti ponosni
- Ovo je fantastično! Nešto najljepše što nam se moglo dogoditi. Po prvi puta u povijesti kluba uspjeli smo obraniti naslov prvaka - ushićen je bio nakon što je podigao pehar na petrinjskoj strunjači, trener Vindije Pero Panić.

Varaždincima je za obranu naslova trebala bilo kakva pobjeda u Petrinji. Nakon što su očekivano stigli do bodova u prve tri kategorije, odlučujući četvrti poen osigurao je ponovno Tomislav Mičuda.

- Super osjećaj! Eto, ponovno je odlučio baš moj meč. Imao sam malih problema u prvoj rundi, no, zato sam u drugoj bez većih problema osvojio bodove. Možemo biti ponosni, jer smo ostvarili ogroman rezultat - rekao nam je Mičuda, odmah po završetku svoje borbe.

Najbolji meč ponovno je bio onaj između Jure Kuhara i petrinjskog pojačanja iz Bjelorusije, Olega Mikhailovicha. Favorizirani Bjelorus, petoplasirani s Olimpijskih igara u Pekingu, naišao je na snažan Kuharov otpor. Hrvača Vindije tek su tri sekunde dijelile od senzacionalne pobjede.

- Samo sam se trebao obraniti što bi mi donijelo pobjedu u trećoj rundi, ali i ukupno slavlje. Šteta! Podigao sam glavu da vidim koliko je još vremena ostalo do kraja meča. Malo mi je pala koncentracija što je Bjelorus iskoristio, okrenuo me i za to dobio tri boda. No, najvažnije je da smo ostvarili zacrtani cilj. Pehar pobjednika je u našim rukama. Ništa dugo nije važno - zaključio je Kuhar.

Veselim se novoj obrani
Iz Varaždina je u Petrinju stigao i veliki broj navijača, koji su svojim bodrenjem u velikoj mjeri pomogli u obrani naslova prvaka Hrvatske. I Gavrilović je imao glasnu potporu, a priznali su domaćini da dvorana u Petrinji već dugo nije bila tako popunjena.

- Pobjeda od 5:2 vrhunski je rezultat. Mečevi su bili izuzetno kvalitetni, što samo još više naglašava veličinu našeg uspjeha. Već se sada veselim napadu na treću uzastopnu titulu - dodao je kapetan Varaždinaca, Tonimir Sokol.

Ljestvica je ove godine bila visoko postavljena. Klub je odustao od nastupa u europskoj ligi prvaka i sve svoje kapacitete usmjerio prema obrani naslova. Nakon nešto lošijeg uvoda, u jesenskom dijelu vidjelo se pravo lice Varaždinaca.

- Opravdali smo povjerenje navijača, sponzora i grada - dodao je u predsjednik HK Vindija, Alen Runac.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije