Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Hokejaška poslastica u sisačkoj Ledenoj

KHL Sisak
07.03.2024.
u 11:33

Natjecanje u IHL (International Hockey Leaugue) za sezonu 2023/2024. poslije natjecanja u ligaškom sustavu u kojem su se osvajale pozicije za razigravanje privodi se svom velikom finalu. Deset ekipa iz Slovenije, Hrvatske i Srbije igralo je za osam mjesta koje vode u razigravanje u nadi da će se rezultatskim ruletom dočepati nekog visokog i dobrog mjesta u završnici Lige koje osigurava i povoljniji raspored u razigravanju.

Završnica je tu. Riješili smo četvrtfinale. U srijedu je započelo razigravanje polufinala u kojem su parovi HK Triglav Kranj – KHL Zagreb i SKHL Crvena Zvezda – KHL Sisak.

Da je razigravanje sasvim nešto drugo od igranja u klasičnom liga sustavu govori nam rasplet do, evo, polufinala. Rasplet koji, iz perspektive ligaškog dijela, nisu baš očekivali pratitelji natjecanja. Usput kazano, KHL Sisak nije „pomazio“ raspored domaćinstava koji je uvjetovan mjestom na tablici protivnika što je rezultat kalkuliranja nekih ali i rezultata pojedinih sudionika Lige, i ako dopušteno po propozicijama Lige.

KHL Sisak je nakon pet utakmica četvrtfinala protiv Slavije junior iz Ljubljane uz vrhunski odigrane zadnje dvije utakmice, u Sisku i Ljubljani, došao do rezultata 3:2 ušavši, tako, u polufinale gdje ga čeka „stari“ rival SKHL Crvene Zvezda iz Beograda.

Fanovi Vitezova, KHL Sisak, kazali bi „treća sreća“.

Naime, vjerojatno iste te fanove, još uvijek „boli“ ona peta utakmica protiv iste te Zvezde koju smo u Sisku izgubili nakon onih dugih i teških produžetaka nesretnim golom iz, gotovo, „mrtvog kuta“. Bila je to druga runda koja je otišla na Zvezdinu stranu.

Ove sezone Vitezovi su moćni, moćniji od prethodnih što su pokazali utakmicama protiv Slavije junior ali i drugim utakmicama kroz natjecanje praktički igrački i rezultatski „razbivši“ protivnike. Kroz sve vrijeme natjecanja Vitezove su pratili vjerni navijači zdušnim navijanjem što se pokazalo izuzetno važnim dodatnim faktorom za momčad.

U subotu, 09. 03. 2024. u 18.30 sati u sisačkoj Ledenoj KHL Sisak igra svoju drugu utakmicu (prva se igrala u srijedu 06. 03. u Beogradu) polufinala protiv SKHL Crvene Zvezde. Igra se, dakle, „klasik“ IHL-a. Mora se, jednostavno, biti na tribinama.

Koliko Vitezovima znače njihovi navijači pokazali su puno puta slaveći s njima po završetku utakmica. Nismo uzalud puno puta „podcrtali“ da su navijači sedmi igrač Vitezova. Strastveni, glasni u navijanju uz naše navijačke pjesme, uvijek sportski nastrojeni i korektni prema protivniku. Zadovoljstvo je biti na tribinama Ledene među tim izuzetnim navijačima koji, ne samo da ponesu igrače na ledu, već ponesu i najhladnijeg kibica s čačkalicom među zubima toliko da u ledenoj Ledenoj moraš povremeno i znoj na licu obrisati. Za one koji na početku sezone nisu kupili godišnje karte ulaznice mogu kupiti na recepciji Ledene po 5 eura, a za umirovljenike 3 eura, djeca besplatno. Dođite ranije da ne „zaglavite“ pred recepcijom, a posebno na vrijeme potražite parkirno mjesto u okolnim ulicama jer će parkiralište biti prepuno.

Poštovani navijači i svi ljubitelji hokeja trebamo vas na tribinama Ledene, ta, vi ste naš igrač više. Vi ste naša dodatna snaga i energija s kojom možemo i hoćemo dokazati da „treća sreće“ nije samo narodna coprija već rezultat sinergije vas na tribinama i nas na ledu.

Vidimo se, dakle, u sisačkoj Ledenoj u 18.30 sati, 09. 03. 2024. godine.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije