Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobili zeleno svjetlo

Najbolji svjetski relijaši mogli bi dogodine voziti u Hrvatskoj

WRC Finska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
21.02.2020.
u 10:21

Planiramo doći na kandidacijski reli te prođe li sve dobro do kraja godine, Hrvatskoj su vrata otvorena. Hrvatska bi u budućnosti mogla biti dio Svjetskog prvenstva u reliju - kazao je Oliver Ciesla, direktor WRC-a

Hrvatska bi uskoro mogla ugostiti najbolje relijaše svijeta. Naime, WRC promotor i generalni direktor SP-a u reliju Oliver Ciesla posjetio je Zagreb gdje je razgovarao s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner, glavni tajnik HAKS-a Zrinko Gregurek te vozač relija Marin Frčko.

WRC Finska
1/7

- Planiramo doći na kandidacijski reli te prođe li sve dobro do kraja godine, Hrvatskoj su vrata otvorena. Hrvatska bi u budućnosti mogla biti dio Svjetskog prvenstva u reliju - kazao je Oliver Ciesla, direktor WRC-a.

Kandidacijska utrka vjerojatno će biti održana u listopadu, a bude li sve u redu sljedećih deset godina Hrvatska će biti domaćin najboljih svjetskih relijaša.

- Nakon sedam godina razgovora dobili smo službenu ponudu da napravimo finalnu provjeru i u Hrvatskoj otvorimo vrata WRC-u. Imamo podršku Vlade RH, Grada Zagreba i ostalih institucija. To pokazuje koliko je to važno. Sada se moramo potruditi učiniti sve kako bismo ovaj ispit završili do kraja godine - rekao je predsjednik HAKS-a Davorin Štetner. 

Na sastanku je istaknuto kako Grad Zagreb i Zagrebačka županija imaju sjajne ceste i dovoljno smještajnih kapaciteta za organizaciju oktanskog spektakla koji ima više od 80 milijuna fanova. Svjetsko prvenstvo u reliju bila bi dobra promidžba za hrvatski turizam.

>> Pogledajte priču o legendi formule 1 Nikiju Laudi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije