Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGUE 1

Hit-momčad Francuske s trenerom bez licence u ligi nije izgubila šest mjeseci. Onda je došao Tudor

Ligue 1 - Olympique de Marseille v AS Monaco
Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS
1/3
20.03.2023.
u 08:19

Ni Stillov Reims nije neporaziv. Dokazao je to Olympique Marseille, svladavši neočekivanog majstora prvenstva i time prekinuo niz koji traje od rujna prošle godine. Igor Tudor pronašao je recept...

Čudesan niz nogometaša Reimsa stao je nakon nepunih šest mjeseci. Francuska momčad prošlih je sezona boravila u donjem dijelu ljestvice Ligue 1, a onda je na klupu prošlog listopada bez trenerske licence sjeo 30-godišnji Will Still i počeo graditi momčad te rezultate. Ipak, i čovjek kojeg je 'stvorio' Football Manager jednom mora izgubiti - recept za slavlje pronašao je hrvatski trener Igor Tudor, čiji je Marseille sinoć na gostovanju kod Reimsa slavio s 2:1.

Domaćin je poveo u 13. minuti golom Folarina Baloguna. Međutim, najveći dio posla napravio je Marshall Munetsi koji se sjajno oslobodio svog čuvara, prošao po lijevoj strani, te povratnom loptom uposlio Baloguna kojem nije bilo teško zabiti za 1-0. Međutim, samo tri minute kasnije OM je izjednačio, a pogodak je postigao Alexis Sanchez. Čileanski napadač je u 29. minuti zabio i drugi gol, okrenuvši rezultat.

Do kraja susreta Tudor je strijepio, a u trećoj minuti nadoknade Reims je imao zicer za izjednačenje, no Balogun iz odlične situacije pogodio vratnicu.

Will STILL ( entraineur Reims ) - Match de Ligue 1 Uber Eats "PSG - Reims (1-1)" au Parc des Princes, le 29 janvier 2023. A l'occasion du Nouvel An chinois, les joueurs portent un maillot avec leurs noms floqués en mandarin. Ligue 1 match Uber Eats "PSG - Reims (1-1)" at the Parc des Princes, January 29, 2023. Photo: Federico Pestellini / Panoramic / Bestimage/BESTIMAGE
Foto: Federico Pestellini / Panoramic

Still (30) krenuo je kao pomoćnik u školi nogometa engleskog drugoligaša Preston North Enda. Potom je 2014. postao video analitičar u Sint-Trudenu, nakon čega je uslijedila epizoda u Standard Liegeu. U trenerske vode ušao je 2017. kao asistent u Lierseu, a prije Reimsa ulogu glavnog trenera obnašao 2021. u Beerschotu

Zanat je kovao igrajući najpoznatije naslove za amaterske trenere - FM i Championship Manager - pa danas živi svoj san. Usprkos tome što i dalje nema Uefinu licencu, zbog čega Reims svaku utakmicu plaća kaznu od 22 tisuće funti.

Momčad je posljednji poraz prije sraza s Tudorom u prvenstvu upisala još 18. rujna na domaćem terenu protiv Monaca (3:0), a na tablici su deveti s 43 boda. Marseille je drugi s 59 bodova, vodi PSG-a s ukupno 66.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije