Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROKOCKAO POBJEDU

Tudor opet nezadovoljan suđenjem: Sudac ne zna razliku između dodira i guranja. Ja znam

Ligue 1 - Stade Rennes v Olympique de Marseille
Foto: STEPHANE MAHE/REUTERS
1/3
13.03.2023.
u 10:10

Komentirao je isključenje svojeg igrača. Smatra kako u prošlom kolu nije doobio kazneni udarac i to su sada po njemu već dvije velike greške zaredom.

U posljednjem susretu 27. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille, kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor, je na stadionu Velodrome odigrao 2-2 protiv Strasbourga primivši dva gola u posljednjim minutama susreta. Premda je od 30. minute igrao s igračem manje, OM je poveo 2-0, no u završnici susreta gosti su s dva brza gola izjednačili, a potom bili i korak do velikog preokreta.

Tudor je već nakon pola sata igre ostao s igračem manje. Leonardo Balerdi je kao posljednji igrač obrane napravio prekršaj koji je Jeremie Pignard "nagradio" crvenim kartonom. Zanimljivo, argentinskom braniču, koji je u OM stigao u srpnju 2020. godine, bio je to već četvrti crveni karton u svim natjecanjima u bojama Marseillea. OM je i s igračem manje poveo u 49. minuti. Ruslan Malinovski je odlično izveo slobodan udarac s ruba šesnaesterca, ali je Matz Sels dobro reagirao i obranio mu šut. Međutim, Chancel Mbemba je pokupio odbijanac pogodivši za 1-0.

Korak bliže pobjedi domaćin je stigao u 76. minuti Alexis Sanchez je izborio kazneni udarac, a zatim ga sigurno realizirao za 2-0. Međutim, Strasbourg je u samoj završnici uspio izjednačiti postigavši dva gola u razmaku od dvije minute, a oba gola zabio je Jean-Eudes Aholou. U 88. minuti gosti su izveli korner, a Aholou se najbolje snašao smanjivši na 2-1. Samo minutu kasnije Aholou je opalio sa 25 metara pogodivši za 2-2, a u drugoj minuti nadoknade mogao je zabiti i treći gol, no Pau Lopez je obranio njegov udarac.

Tudor je nakon remija izrazio nezadovoljstvo suđenjem. Smatra kako njegov igrač nije trebao biti isključen.

- Ono što je po meni napravilo razliku je nepostojeći crveni karton za Balerdija. Sudac je pogriješio jer ne razumije razliku između dodira i guranja što ja kao bivši igrač znam. Uz ovo, nije nam dosuđen niti čisti kazneni udarac u prošlom kolu nad Alexisom Sanchezom i to su dvije velike pogreške s kojima smo se susreli u zadnja dva kola - rekao je. 

Na ljestvici vodi PSG sa 66 bodova, Marseille ima 10 bodova manje, a treći je Lens sa 54 boda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije